/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.458 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]
: : El soroll > Retalls de premsa | 25·04·2013

La carretera Barcelona (Gi) i el carrer Riu Güell (Santa Eugènia) tenen trams amb excés de soroll

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > Diversos trams de la carretera Barcelona i del carrer del Riu de Girona –la frontissa del, a de Ter– tenen excés de contaminació acústica. A meitats del mes de febrer, es van fer estudis a 35 punts de la ciutat per tal de determinar el soroll que suportaven. Es van fer entre les 5 i les 8 del vespre, durant deu minuts. Es van detectar sis punts superen el nivell de setanta decibels, mentre que només 8 dels 35 punts enregistraven valors per sota dels 65 decibels. Per tant, el 77% dels punts supera el valor de 65 decibels. Els mesuraments es van fer dins del Pla de Mobilitat Urbana.

Els sis punts que van superar els 70 decibels o el van igualar són el carrer Riu en la intersecció amb el carrer Pere Compte (71,8 dB), carretera Barcelona a l’alçada del carrer Bisbe Lorenzana (71,8 dB), carretera Barcelona a la cruïlla amb el carrer Cassià Costal (71,6 dB), carrer Riu a l’alçada del carrer Bilbao (70,9 dB), carretera Barcelona amb carrer Santiago (70,2 dB) i Jaume I amb el corredor d’Álvarez de Castro (70 dB).

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera els 70 decibels, com el límit superior desitjable. Es considera que per damunt d’aquest nivell, el so dificulta el descans i la comunicació. Fins i tot, s’indica que “l’exposició prolongada a un soroll excessiu pot provocar danys al sistema auditiu, així com afectar l’atenció, la fatiga i altres aspectes relacionats amb la psicologia i el comportament dels éssers vius”.

Contaminació atmosfèrica

Pel que fa a contaminació atmosfèrica, l’Ajuntament disposa de diferents estudis sobre la qualitat de l’aire de la ciutat (n’hi ha dels anys 2005, 2008, 2011 i 2012). Les conclusions de les avaluacions estimen que els nivells d’exposició de la majoria de la població de la ciutat són saludables, ja que es troben molt per sota del valor límit anual de 40 micrograms per metre cúbic de diòxid de nitrogen (i, en la majoria dels casos, per sota de 26 micrograms per metre cúbic). No obstant això, els estudis identifiquen punts vulnerables, propers a vies que pateixen una congestió de trànsit important o que són estrets. És el cas de punts localitzats sobre els eixos de la ronda Ferran Puig, carrer de la Rutlla, carretera Barcelona i Pont Major, a l’alçada del número 41. De fet, el trànsit és la principal font de contaminació atmosfèrica. Una directiva europea indica que 40 micrograms per metre cúbic de diòxid de nitrogen són el valor límit per a la protecció de la salut humana.

L’anàlisi de l’evolució de les dades entre els anys 2007 i 2012 posa de manifest millores significatives en algun eix puntual, com ara l’avinguda. En la ronda Ferran Puig, en canvi, les concentracions de diòxid de nitrogen han augmentat en el mateix període. En d’altres vials s’observen oscil·lacions entre les diferents mesures. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)