/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Còmic i il·lustració | 05·10·2004

La caricatura als cursos de còmic,
de Quim Bou, del Centre cívic de Sant Narcís

Xavier Castillón |

EL PUNT > Coordinats pel dibuixant Quim Bou, aquest any arriben a la novena edició. El Centre cívic de inicia aquesta setmana la novena edició dels seus ja consolidats cursos de còmic, que aquest any ofereixen com a novetat un curs d’introducció a les caricatures, i obre així una nova línia de monogràfics. «Ens agradaria que el Centre cívic de fos un referent del còmic a Girona», diu el director del centre, Pau Martinell. El conegut dibuixant Quim Bou coordina els cursos i s’encarrega personalment de l’Aula de còmic, per a alumnes a partir de setze anys.

Ahir a la tarda estava previst que comencés el curs d’introducció a les caricatures, que oferirà en deu sessions el dibuixant Bernat Costa. Els altres tres cursos previstos començaran al llarg d’aquesta setmana, però el període d’inscripció estarà obert durant tot el mes d’octubre i els interessats podran matricular-se encara que el curs ja hagi començat. Emma Pumarola i Àngel Aguirregomozcorta, dos exalumnes dels cursos, dirigeixen el taller de còmics per a alumnes de dotze a quinze anys. I el dibuixant professional Quim Bou, vinculat des de sempre als cursos de, s’encarrega de l’Aula de Còmic, per a alumnes de més de setze anys, tant els divendres a la tarda com els dissabtes al matí.

L’objectiu de la direcció del Centre cívic és anar ampliant l’oferta de cursos monogràfics, com el de caricatures, amb noves propostes dedicades a la il·lustració i altres tècniques més concretes. En els cursos que ja s’estan portant a terme, es combinen les tècniques clàssiques amb l’aplicació de noves tecnologies.

Revistes i exposicions

El Centre cívic de també porta a terme altres activitats relacionades amb el món del còmic, com ara l’organització del concurs de còmic i cinema Nic Ciutat de Girona, en col·laboració amb el Museu del Cinema, i l’exposició El món del còmic, que després del seu pas pel centre s’oferirà a instituts i escoles, complementada amb un taller de còmic, a través del programa de recursos educatius de l’Ajuntament de Girona. El centre cívic també ha editat 500 exemplars d’una revista gratuïta amb els còmics dels alumnes de l’any passat. [El Punt]

Quim Bou és el responsable de l’Aula de còmic del Centre cívic

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)