/Poble
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.278 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El barco original de la pl. del Barco FOTO: EL DIMONIEl barco original de la pl. del Barco FOTO: EL DIMONI
: : Poble > Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert · la Rodona · Güell | 20·05·2009

La 3a reunió de veïns per tractar de la reforma de la plaça del Barco amb el regidor Joan Pluma

AV Santa Eugènia |

L’Associació de Veïns va tornar a convocar -20 de maig, a les 8 del vespre- a les veïnes i veïns a una nova reunió per parlar sobre l’arranjament i disseny de la plaça del Barco amb Joan Pluma, regidor delegat per a·Can Gibert del Pla i tinent d’alcalde d’Urbanisme, i els arquitectes municipals.

EL PASSAT DIMECRES 20 de maig

> Aquest és el projecte de reforma de la plaça del Barco que es va presentar a la reunió d’ahir 20 de maig, preparat pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Girona [pdf, clic aquí]

:: Retalls de premsa de dijous

:: EL PUNT
> Les obres de reforma de la Marfà encara no han començat, tot i que havien d’acabar-se aquest any. La plaça de (del Barco) es farà en tres fases i costarà el triple del previst

:: DIARI DE GIRONA
> Els veïns reclamen garanties per refer la plaça del Barco: l’Associació de Veïns vol evitar que la intervenció acabi fent-se per fases i vol que es garanteixi que hi ha pressupost per a tot el previst

Ajornada la reunió sobre neteja a

Igualment -ahir mateix, i a continuació- hi era prevista una trobada -oberta- amb Enric Pardo, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona, per tractar de la programació de la neteja i del manteniment dels jardins i zones verdes. A darrera hora, el regidor no hi va poder assistir-hi i la reunió va quedar ajornada per a una altra ocasió.

:: Retalls de premsa

:: DIARI DE GIRONA [10·05·2009]
> Convoquen una nova reunió per definir la reforma de la plaça del Barco

EL PASSAT 2 d’octubre de 2008

Aquesta segona reunió va tenir un caràcter informatiu sobre les propostes de l’Ajuntament de Girona per a la remodelació, l’arranjament i disseny de la plaça de Santa Eugènia i -igual que a la primera- es va comptar amb la presència del regidor de l’Ajuntament, delegat per a Santa Eugènia·Can Gibert del Pla, Joan Pluma [> cartell].

:: Retalls de premsa

:: CRÒNICA D’EL PUNT [03·10·2008]
> Es reformarà la plaça del Barco
perquè sigui un lloc més unitari i accessible

EL PASSAT 17 de juny de 2008

:: Una cinquantena de veïns varen acudir a la 1a reunió de l’AV,
amb Joan Pluma, per aportar propostes per a la plaça del Barco

Una imatge de dimarts, 17 de juny, a. A la taula: M. Àngels Herraiz, Joan Pluma i Ramon Macaya FOTO: ED

Dimarts -17 de juny-, l’Associació de Veïns va convocar els veïns de la plaça del Barco de de Ter i a tots aquells interessats en aportar propostes per a l’arranjament i disseny de la plaça a una reunió amb el regidor Joan Pluma sota el lema «Vine, participa i decideix com vols que sigui la plaça del Barco».

La trobada es va fer a les 8.30 del vespre, al Centre cívic de, i amb la presència del regidor delegat de l’Ajuntament de Girona per a·Can Gibert del Pla, Joan Pluma.

No es va prendre cap acord, no era l’objectiu de la trobada, però els veïns van posar de manifest tota una sèrie de necessitats i mancances de la plaça del Barco que s’havien de resoldre i tenir en compte a l’hora de fer l’arranjament de l’espai.

Les propostes dels veïns

Els punts a tenir en consideració exposats pels veïns són el següents: seguretat de la plaça, incorporant la figura del policia de barri que vetlli pels comportaments cívics; accessibilitat de la plaça, eliminant o disminuint les barreres arquitectòniques que permetin una major accessibilitat; millora de l’enllumenat; conservació de l’arbrat (podes dels arbres que ho permetin i cura de la vegetació) i del mobiliari urbà; millora de la neteja, bosses pels gossos…; conservar la plaça com un espai emblemàtic del barri; permetre l’accés a vehicles d’emergència (ambulàncies, bombers…); a la zona infantil, substituir les pedres per paviment amortidor; la plaça com un espai uniforme amb disminució dels desnivells; trasllat de la petanca a la zona limítrofa amb la ctra. Santa Eugènia; increment de l’espai que permeti ser un punt de trobada per la Festa Major i altres (estudiar la incorporació d’una glorieta); reformar l’espai dels lavabos fent-los més funcionals i segurs; creació d’espai de jocs dirigits (taules de ping-pong); etc.

La plaça del Barco FOTO: EL DIMONI

AV
C. Santa Eugènia, 146
Can Ninetes (Centre cívic)
CP 17006 – Tel. 972 245 111
Correu-e: avsantaeugenia(arrova)gmail.com
Web: www.avsantaeugenia.com

:: Retalls de premsa

Reclamen que la reforma de la plaça del Barco de Girona elimini els desnivells i millori l’accés. S’ha obert al trànsit la reurbanització del carrer Maçana

EL PUNT [19·06·2008] > Els veïns del barri de de Girona volen que s’aprofiti la reforma de la popular plaça del Barco per fer-la més accessible i treure’n els desnivells actuals. L’Ajuntament ha recollit la quinzena de propostes dels veïns per dissenyar en un mes l’esbós del projecte de reforma inclosa al Pla de barris. Ja s’ha reobert el trànsit a la segona fase del carrer Maçana.
Una cinquantena de veïns del barri de van participar dimarts -17 de juny- en la reunió amb diversos representants municipals [Joan Pluma] amb l’objectiu de dissenyar el projecte de reforma de la plaça, coneguda popularment com la plaça del Barco. El president de l’Associació de Veïns, Ramon Macaya, va destacar que les principals peticions «són reconvertir la plaça en un sol nivell, amb la voluntat de fer-la més accessible a la gent gran, persones amb cadires de rodes i nens». Macaya també va emfatitzar la voluntat que s’engrandeixi un espai uniforme i obert «perquè l’espai sigui un lloc de trobada» i s’apunta la possibilitat de construir-hi una glorieta per fer-hi activitats i incorporar la figura del policia de barri.
La trobada es va celebrar al Centre cívic de i els veïns van posar sobre la taula una quinzena de propostes que ara analitzarà l’Ajuntament de Girona per veure si es poden incorporar al projecte. Entre altres peticions prioritàries, els veïns van reclamar que el consistori garanteixi un bon manteniment i neteja de la plaça. Millorar l’enllumenat, substituir la sorra de l’espai del vaixell per material sintètic i tou, posar bosses per recollir els excrements dels gossos i posar una cistella de bàsquet van ser algunes de les altres propostes dels veïns.
El regidor del barri de i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Joan Pluma, valora positivament la participació dels veïns i es va comprometre a esbossar el projecte de reforma en poques setmanes. «És una plaça que ja té 20 anys i cal replantejar-la, tenint clar que ha de mantenir la seva multifuncionalitat i mantenir-se com una referència de trobada per al barri.» Pluma certifica que durant el 2008 s’han de fer les aprovacions pertinents per ple municipal per complir amb l’objectiu d’executar l’obra el 2009, temps límit per tirar endavant totes els actuacions previstes per al Pla de barris.
Maçana, obert al trànsit
La segona fase de la reurbanització del carrer Maçana ja s’ha acabat i des de fa uns dies s’hi pot tornar a circular. Aquesta segona fase s’ha cenyit als terminis previstos, després que la primera es fes amb més de dos mesos de retard. Ahir només s’hi veien alguns operaris acabant detalls en algunes cantonades i voreres i falta plantar-hi els arbres. Amb aquesta actuació, la reurbanització del Maçana ja s’ha executat entre els carrers Guilleries i Turó. Les obres han eixamplat ostensiblement les voreres i s’hi han construït diversos ressalts. Encara falta reurbanitzar tota la zona que va des del carrer Sant Sebastià fins a la frontissa del.
Més vorera al carrer Orient
Des de la setmana passada han quedat inutilitzables una quarantena d’aparcaments del carrer Orient, al barri de del Pla de Girona, amb l’objectiu de començar les obres per ampliar la vorera. Els treballs han començat tímidament amb alguna rasa, però la reurbanització de tot aquest tram permetrà guanyar espai per als vianants. El projecte preveu reconvertir els aparcaments que fins ara eren en bateria en fila. També es preveu plantar tota una línia d’arbres per millorar la qualitat urbana de la zona. La millora comptarà amb els treballs en els patis interiors dels edificis que passaran a ser espais públics. [Dani Vilà · El Punt]

Pluma es reunirà amb els veïns per la reforma de la plaça de:
les noves obres suposaran una inversió de 150.000 €

DIARI DE GIRONA [PRÈVIA] > Els veïns tindran opcions per definir el projecte de reforma de la plaça de Santa Eugpènia. El regidor d’Urbanisme i responsable del barri de, Joan Pluma (PSC) ha convocat una trobada dimarts de la setmana vinent, a dos quarts de 9 del vespre, per començar a plantejar una pluja d’idees per millorar l’entorn. La reunió es farà al Centre cívic de. La plaça de -coneguda com del Barco- va ser una de les incorporacions després que es modifiqués el projecte inicial del Pla de barris. La inversió de la reforma serà de 150.000 € dels quals la Generalitat sufragarà la meitat i la resta està finançat per l’Ajuntament de Girona. [J.B.M. · Diari de Girona]

:: Històric

:: QUIM CURBET
> La plaça del Barco

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)