/Poble
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 05 juny de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.369 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Poble > Amb el dimoni al cos :: Jordi Arbonès (Nif) | 07·10·2015

Jordi Arbonès (Nif) retrata creadors gironins al llibre «Temps interessants»

Daniel Bonaventura | Diari de Girona

L’escriptor Jordi Arbonès (Nif) retrata personatges de la seva generació compromesos amb la creativitat moderna al nou llibre Temps interessants (Edicions del Llop Ferotge), un volum que també aborda temes com ara l’emissora metropolitana del Gironès Ràdio Salt i aspectes històrics com els últims dies de la vida de Quico Sabaté, el lluitador maqui que el 1960 va caure abatut prop de Sant Celoni als 44 anys d’edat.

Temps interessants és un recull d’articles escrits per l’autor entre l’any 2000 i el moment present per a publicacions com El Dimoni de Santa Eugènia de Ter -des de 2010 a la seva columna Amb el al cos-, Presència, Revista de Girona, Ara i Diari de Girona, mitjans en el quals col·labora assíduament.

Entre aquests retrats hi ha els dedicats a l’actriu Cristina Cervià, l’escriptor prematurament desaparegut Miquel Pairolí o el fotògraf Jordi Renart…

Una tria literària

«No és una compilació més, aquesta tria té un sentit narratiu, no ha estat pensada estrictament en clau d’actualitat, sinó buscant un rastre, una continuïtat literària», fa notar l’autor de Carn a les bèsties (premi Documenta, 1990) i Matèria Fràgil (premi Prudenci Bertrana de novel·la, 2002).

Temps interessants és el número u de la nova col·lecció La Llibreta Balva, de l’editorial El Llop Ferotge, una iniciativa de l’editor Jorge Morales que d’aquesta manera obre la seva editorial als camps de l’assaig, la crònica periodística i el pensament. Fins ara havia publicat poesia i algun relat.

L’obra es va presentar dimecres -7 d’octubre- en un acte a la Llibreria22 que va comptar amb la participació de Lluís Muntada, Jorge Morales i Manel Mesquita, editor del periòdic-e de de Ter. A més, l’actor Ferran Frauca va oferir un tast llegit de l’obra.

Arbonès ha declarat que el llibre inclou una cinquantena d’articles sobre personatges que en algun moment de la seva vida s’han entregat a la creació.

«Ofereixo la meva visió de gent de la meva generació, gent amb la qual he crescut, persones que han anat fent coses interessants», comenta aquest fill de Calella de Palafrugell (1956), etern còmplice de la vida cultural de la ciutat de Girona, on resideix, com qui diu, des de sempre.

La seva és una «visió positiva» de la Girona de la creativitat i de la modernitat, una «Girona fresca» que no té res a veure amb «la ciutat grisa dels anys 1960», diu qui és un prolífic autor, moltes vegades premiat, que també ha cultivat el guió de televisió, de cinema i de ràdio, a més del teatre.

D’altra banda, Arbonès ofereix una «visió insubornable», segons el professor i escriptor Lluís Muntada escriu al pròleg del llibre, on qualifica l’autor com «un dels nostres grans narradors i un dels nostres articulistes més incòmodes».

«Aquest llibre és un gran encert que, a l’espera d’una recopilació més integral de l’obra periodística de Jordi Arbonès, cobreix una llacuna considerable», conclou Muntada.

Arbonès va ser finalista del premi Josep Pla (1994) amb Ruleta dolça, va guanyar el premi d’articles periodístics Manel Bonmatí (1989), per l’article Girona, una plàcida metamorfosi, té el premi Joan Santamaria de teatre (1998) amb l’obra Klaus i Mortimer, el premi Carlemany de novel·la (2001) amb l’obra L’escala de Richter.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)