/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 setembre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Joan PlumaJoan Pluma
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 30·07·2004

:: JOAN PLUMA ESCRIU A EL DIMONI
En relació a l’entrevista a Admetlla
i Torres Monsó, i el Pont del Dimoni:
«El procés està encara obert»

Joan Pluma |

Sr. Director,

Voldria precisar una sèrie de qüestions esmentades en l’entrevista feta a Pep Admetlla i a Paco Torres Monsó i publicades en la darrera edició del seu diari:

1. A diferència del que afirma la pregunta amb la qual s’obre l’entrevista, en cap cas he dit que encarregaríem una escultura a Pep Admetlla i a Paco Torres Monsó. Vaig participar al debat sobre el proposant que, enlloc de refer-lo, s’optés per un projecte de nova concepció i que podrien fer-lo artistes de de Ter. Per tant, mai va haver-hi cap encàrrec, doncs mai es decidí que es faria atès que el procés està encara obert.

2. Comparteixo l’opinió de Paco Torres Monsó i de Pep Admetlla quan diuen: «A més la gent del poble, seguint un romanticisme o un cert folklore, vol tornar a col·locar el pont en un lloc que ja és més ample i on ja no té cap sentit. Tot plegat és una cosa purament anacrònica»; i «Aquesta és una de les propostes, traspassar el pont a la sèquia. Considerem que encara és més absurd de contextualitzar la ubicació original del pont. Trobem inútil muntar un pont de pessebre en un rec.» I molt raonable que no es faci res fins tenir l’encàrrec. Primer cal decidir què es fa i després endegar els encàrrecs que siguin necessaris.

3. I sobre les lletres toves mai ningú des de l’Ajuntament, no ha proposat el seu trasllat i molt menys la seva desaparició. Una notícia redactada en to alarmista ho donava a entendre però el projecte d’urbanització del carrer de Pompeu Fabra, que no està redactat, inclou l’escultura i es podrà consultar a Paco Torres si cal canviar-ne l’emplaçament. Nosaltres no som partidaris d’ubicar-la en un lloc nou. En el cas de la Casa d’Emília Xargay qui promogué els fets denunciats varen ser els seus hereus. En el cas de Santa Caterina qui promou l’obra té clar que no vol prescindir d’aquesta escultura. Comparar una i altra em sembla poc atinat. Les actituds d’uns i altres són radicalment diferents.

Aprofito l’avinentesa per felicitar-lo per aquesta magnífica iniciativa que compta amb la implicació de tanta gent de i de fora del barri.

Joan Pluma és el 4r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona,
tinent d’alcalde d’Urbanisme i regidor delegat de i del Pla

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

6 − 4 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)