/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.393 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa > 2010 :: Retalls de premsa | 01·10·2010

Inicien una recollida de firmes perquè l’Ajuntament de Girona doni informació del TAV

T.C.C. |

DIARI DE GIRONA > Tres Associacions de Veïns (Sant Narcís, Santa Eugènia i Devesa·Güell), la Plataforma ciutadana TAV Girona i la CUP van iniciar ahir -30 set.- una campanya de recollida de firmes per reclamar a l’Ajuntament que convoqui una figura del reglament de participança que es coneix com a Audiència pública que informi sobre el Tren d’Alta Velocitat (TAV). Tots lamenten que l’Ajuntament tingui una “actitud sotmesa a Adif” i consideren que hauria de ser l’Ajuntament qui hauria de defensar primer els interessos dels ciutadans.

:: 25·08·2010
> La CUP emplaça l’Ajuntament a convocar una audiència pública sobre el TAV en un mes

Es tracta de les tres de les associacions veïnals més importants de la ciutat i les que precisament estan més afectades per les obres del TAV. Ahir, alguns dels representants de les associacions van exposar les raons de la campanya. El president de l’Associació de Veïns, Martí Carreras, va explicar que la campanya “és un pas que s’ha hagut de fer” perquè l’Ajuntament expliqui als ciutadans com es desenvolupen les obres del TAV. “És una mà estesa”, va dir, tot recordant que “un ciutadà informat és un problema menys per a l’Ajuntament”. Carreras va remarcar que la manca d’informació “no és un problema dels barris afectats sinó de tota la ciutat. A tota la ciutat li interessa saber que l’Ajuntament és qui hauria de liderar les demandes d’indemnitzacions i que ara cadascú ha d’anar a la seva”.

Mentrestant, el representant de l’Associació de Veïns·Devesa, Miquel Llop, va indicar que molts veïns de la zona (per on l’any vinent es farà el segon túnel del TAV) “tenen por i potser no en tindrien si l’Ajuntament hagués informat adequadament”.

Molèsties veïnals

Per part de la CUP, Josep Jovani va indicar que va decidir impulsar la campanya després de copçar el malestar de molts comerciants i veïns que es queixen de sorolls, pols, de pèrdua de clients i de dificultats en la mobilitat.

El procés per poder reclamar a l’Ajuntament la convocatòria s’inicia amb la recollida de signatures. Per poder-la demanar oficialment i seguint els passos del Reglament de participança, s’ha d’aconseguir un 1% de firmes del total de persones majors de setze anys empadronades a la ciutat. Correspon, pràcticament a un miler de firmes. Els impulsors volen aconseguir-les en un mes perquè l’audicència pública se celebri passades les Fires i abans de l’inici del túnel que ha de passar per sota del, la Devesa i Fontajau. També es vol acumular suport de moltes entitats gironines per fer més força en la petició.

Amb les firmes entregades, i amb la predisposició de l’Ajuntament, s’haurà de consensuar un contracte on s’indiqui com seria aquesta audiència pública. Es tracta d’un acte on l’equip de govern i tots els veïns que ho desitgin podran informar i demanar informació sobre les obres. [Diari de Girona]

Punts fixos per signar

Bar Empúries (davant del CEIP Mare de Déu del Mont)
La Botiga del Barri (davant del CEIP Cassià Costal)
Ferreteria Josep (prop de les Dominiques)
El Celler (plaça Assumpció de)
Tallaferro (plaça de l’Oli del Barri Vell de Girona)
Bar La Pedra (carrer Mercaders)
Casal Independentista El Forn (carrer del Carme)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)