/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Per exemple, la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís, de Festa Major FOTO: QUIM CURBETPer exemple, la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís, de Festa Major FOTO: QUIM CURBET
: : Eugenials > Veïns eugenials | 22·12·2011

IN MEMORIAM
Josep Manyer Farré (1933-2011), una biografia

El Dimoni |

Josep Manyer Farré, neix a Girona l’any 1933. Als 14 anys marxa a estudiar a França amb els germans de La Salle, a prop de Lió, on cursa la primera part del batxillerat. Marxa a Bordighera, al nord d’Itàlia, on cursa estudis religiosos. Retorna a Bordeus on acaba els estudis de batxillerat. La direcció del centre li proposa anar a Egipte com a professor de francès. La idea l’entusiasma i s’hi està deu anys. Allà, des de l’inici, comença a estudiar la llengua àrab intensament. Treballa en diversos col·legis del Caire, Alexandria i Port Said. En aquests anys es llicencia en llengua àrab i islamologia. Durant quatre anys estudia a Roma, on fa la llicenciatura de Teologia a la Universitat del Laterà. En aquest període s’endinsa i li servirà per fer els estudis de religió comparada.

Retorna a Catalunya per vacances, on es casa amb Maria Perpinyà Vilagran, i tindrà tres fills, Jordi, Xavier i Josep. Guanya una càtedra de Llengua i Literatura francesa i tota la família es trasllada a Còrdova on exercirà. Al cap de dos anys pot tornar a Girona on es dedica de nou a l’ensenyament en diversos instituts de Girona.

Al mateix temps segueix la recerca intensa del món arabo-musulmà. Ha publicat nombrosos articles i tres llibres. Entre els que trobem Quan l’Islam truca a la porta. Per a una aproximació cultural als musulmans de Catalunya i L’harem del Profeta.

Darrerament ha escrit les seves memòries íntimes per gaudi de la seva família.

Ha viatjat per la majoria dels països àrabs de la Mediterrània i, una vegada jubilat, s’ha de dedicat en cos i ànima a la recerca de la problemàtica àrabo-musulmana. Té un biblioteca on hi ha un miler de llibres escrits en llengua àrab que van des del segle VIII i fins a l’actualitat.

La cerimònia de comiat va tenir lloc el passat dijous -22 de desembre-
a les 5.30 de la tarda, a l’església parroquial del

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)