/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Joan Paredes Hernández va morir el passat 6 d'agost a l'edat de 77 anys. La seva activitat professional s'havia centrat en l'assessoria d'empreses, fonamentalment del sector carni, però va tenir una intensa vida pública tant en el camp econòmic, com en el polític i en el de la formació. Casat amb Enriqueta Baulida, va tenir vuit fills. La cerimònia religiosa en la seva memòria es va oficiar a l'església de Santa Eugènia de Ter, temple del qual va ser un dels més ferms impulsors FOTO: DdeGJoan Paredes Hernández va morir el passat 6 d'agost a l'edat de 77 anys. La seva activitat professional s'havia centrat en l'assessoria d'empreses, fonamentalment del sector carni, però va tenir una intensa vida pública tant en el camp econòmic, com en el polític i en el de la formació. Casat amb Enriqueta Baulida, va tenir vuit fills. La cerimònia religiosa en la seva memòria es va oficiar a l'església de Santa Eugènia de Ter, temple del qual va ser un dels més ferms impulsors FOTO: DdeG
: : Eugenials > Veïns eugenials | 11·09·2002

IN MEMORIAM «Estimats amics i amigues de Santa Eugènia…» [Pregó de Joan Paredes a la Festa Major 2002]

Joan Paredes Hernández | Santa Eugènia de Ter

Estimats amics i amigues de de Ter,

M’han demanat els organitzadors de la festa que em fes càrrec de fer el pregó de la Festa Major i no m’hi puc negar, perquè ens uneix una bona amistat i, també, perquè el barri de és on he passat els millors anys de la meva vida.

Quan un senyor feia el pregó de la Festa Major, jo em pensava que havia d’ésser una persona important, sobretot en les arts o en les lletres, però vaig veure que em posàveu com a característica del pregoner la de veí de, no diré de tota la vida perquè la meva infantesa vaig passar-la en una altre barri de Girona, però sí que -com ja he dit- la major i més important part ha estat primer a de Ter quan era un poble independent, i després quan ha estat un barri de la ciutat de Girona. Per tant tinc acreditat el títol de veí de.

Un poble que en aquells temps el carrilet d’Olot limitava pràcticament el municipi, perquè a l’altra banda només hi havia camps i alguna indústria.

Un poble que ha crescut moltíssim i que emparedat entre Girona i Salt va ser absorbit per la ciutat de Girona, amb una certa raó urbanística per la conjunció i complementarietat de carrers, vials i serveis de tota mena, però que no ha perdut mai la característica d’un barri concret, potser el més ben organitzat de la ciutat de Girona.

I aquest caliu de barri successor d’un poble amb característica pròpia, ha estat present en els Ajuntaments de la ciutat de Girona.

Encara recordo un dia, quan personalment formava part de l’Ajuntament gironí, sortint d’una reunió de la Comissió permanent, vàrem venir tots a participar de la Festa Major, precisament a un envelat que llavors es muntava, i vàrem fer uns parlaments. Vàrem participar en el ball i vàrem passar una agradable estona amb els veïns.

Ha crescut molt. Es va edificar pràcticament tot l’espai fins a Salt. Es va fer l’important barri de del Pla que al seu dia, amb la iniciativa del Patronat de la Santa Creu de la Selva, va solucionar molts problemes d’habitatge social. Es va substituir el recorregut del carrilet d’Olot pel Passeig d’Olot, que potser sigui avui la via més important de Girona, i semblava que aquesta marcaria una divisió entre el nucli més antic i les més recents construccions però actualment ja s’han -urbanísticament- agermanat les dues bandes del passeig, fins i tot en moltes ocasions hi ha una estreta col·laboració entre les associacions del barri.

Una altra via important i que ha estat objecte d’oposició és l’anomenada Frontissa del, ja en part realitzada i actualment en fase de culminació i que serà un altre eix nord-sud de la ciutat de Girona.

No hem tingut més remei que admetre aquestes vies urbanes que a vegades ens porten inconvenients, però que són favorables en general a la major part de la gent, més que del poble o del barri, d’altres orígens o destinacions. Però no ens podem posar d’esquenes a la modernització del país.

Però aquesta modernització ens ha portat molts avantatges: un institut d’ensenyament, un centre cívic important on s’hi desenvolupen múltiples activitats, un pavelló d’esports, un camp esportiu, una piscina coberta… i s’està també construint una nova església, que serà la seu de la Parròquia de de Ter. I tot això per al benestar del veïns del poble, per la seva instrucció, culturització, pràctica esportiva i formació i atenció social i cristiana.

Jo crec amics que hem d’estar contents del nostre barri de. I disposem-nos a celebrar amb il·lusió la nostra Festa Major, que ha estat organitzada per l’Associació de Veïns, que ha treballat perquè tots poguéssim divertir-nos, des dels més petits fins als més grans, amb molts espectacles i distraccions. I amb aquest motiu, el pregoner us desitja molt bona Festa Major.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)