/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2009 :: Retalls de premsa | 31·12·2009

Impulsen un pla comercial per afavorir la creació de botigues a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla: el procés de dinamització durarà 4 anys

Dani Vilà |

EL PUNT > L’Ajuntament de Girona iniciarà en el primer semestre del 2010 un pla de dinamització comercial per promoure la creació de botigues i comerços als barris de i del Pla. El procés s’allargarà quatre mesos i ha de servir per equilibrar els dèficits detectats en l’oferta comercial del sector. El pla i tot un seguit de mesures en matèria d’ocupació i formació es financen amb 376.000 € que el consistori ha rebut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Els barris de i del Pla tenen una població de més de 15.000 persones i la major densitat de població de la capital gironina. Per aquest motiu, l’àrea de desenvolupament local i promoció de la ciutat iniciarà un pla de dinamització comercial en aquest sector de la ciutat. La regidora de l’àrea i primera tinenta d’alcalde, Cristina Alsina, ressalta que l’objectiu «és generar activitat econòmica i iniciar accions que permetin fidelitzar els clients».

Un estudi sobre el comerç de la ciutat va permetre detectar que aquests barris tenen dèficits comercials en gairebé tots els àmbits, des de la necessitat de més botigues de producte fresc, així com comerços de roba, sabateries o altres àmbits. «Hem de tractar aquests barris com el comerç de centralitat», hi afegeix Alsina. La previsió és que el pla serveixi per «engegar campanyes de promoció, renovar la imatge i senyalitzar les zones comercials».

Un pla que preveu tenir vigència durant quatre anys, ja que a banda de l’acció prioritària del 2010 també es vol promoure la creació de nous negocis i «fer l’acompanyament dels nous negocis per garantir la seva viabilitat, perquè l’autoocupació és una sortida per a molta gent en temps de crisi».

Aprofitar el Pla de barris

La dinamització comercial ha d’acompanyar les millores urbanístiques que han suposat l’aplicació del Pla de barris en carrers renovats com el carrer Maçana o espais com la plaça del Barco o la plaça de Pere Calders. Ja pensant en aquesta dinamització, es va posar en marxa a mitjan mes d’abril el nou mercat setmanal que es fa els dijous a Can Gibert.

També plans d’ocupació

Les subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) també serviran per programar diversos plans d’ocupació i formació específics per als barris de i del Pla, on l’atur se situa per sobre de la mitjana de Girona. S’han previst actuacions per donar formació i ocupació a deu joves en atur i sense qualificació perquè treballin en el pla especial de les hortes com a treball remunerat i adquireixin hàbits laborals. Quatre plans més d’ocupació garantiran la formació professional d’altres ciutadans d’aquests barris, ja sigui per fer intervencions en espais públics. Els joves també seran un dels col·lectius prioritaris en el pla amb diversos plans d’ocupació. En el global, més d’una setantena de persones rebrà feina i formació per sortir de l’atur i obtenir nous recursos. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)