/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de l'horta comunitària a Santa Eugènia de Ter FOTO: XARXAImatge de l'horta comunitària a Santa Eugènia de Ter FOTO: XARXA
: : Les hortes > Notícies | 18·11·2014

L’horta comunitària en marxa

Albert Quintana i Oliver | Xarxa Cooperativa i de la Mancomunitat Santa Eugènia

El dissabte -15 de novembre- va tenir lloc la plantada de tardor a l’horta comunitària de la Mancomunitat·Can Gibert. Ens hi vam aplegar una quinzena de persones de diversos entorns. Vam conèixer l’extensió del terreny que podem treballar, uns 1.000 m2 i el que ja s’hi ha començat a plantar aquesta temporada: remolatxa, cols, bròquils, escaroles i espinacs. Després vam estar netejant i preparant la terra per plantar les llavors de faves. Vam passar una bona estona en un mati assolellat, en contacte amb la terra. Amb bona companyia i amb il·lusió per les possibilitats del projecte.

Ja començarem a fer els equips de treball per anar fent el seguiment de les tasques de l’horta comunitària. Si algú encara s’hi vol apuntar, ho pot fer a través de l’ a/e: comunicaciomancomunitat@gmail.com o amb un missatge al mòbil 650 947 803.

El projecte

La Mancomunitat de de Ter, disposa d’una horta social cedida per l’Ajuntament de Girona de 1.000 m2, a les Hortes de. Es gestiona a partir de diverses entitats de (Xarxa Cooperativa, Escudella Solidària i Associació de Veïns) L’objectiu és realitzar una activitat d’horta a partir de la que diverses famílies, cooperant entre elles i amb el suport de veïns del barri, puguin fer front a una part de les seves necessitats bàsiques, obtenint alguns dels productes de l’horta que han contribuït a fer créixer.

Des de fa més d’un any

Aquest setembre va fer un any de la signatura del conveni de cessió de l’hort. Ha estat tota una temporada per posar a punt la terra, adequar l’espai i fer les proves dels diversos cultius que s’hi poden dur a terme. És un terreny gran amb moltes possibilitats però al començament la terra estava molt compactada amb moltes pedres de riu i restes d’una deixalleria metàl·lica.

Tot això s’ha anat adequant i alhora parcel·lant per anar-hi disposant els diversos cultius. Aquesta temporada s’hi han plantat enciams, bledes, faves, pèsols, espinacs, bròquils, cols i coliflors a la tardor. I més a la primavera-estiu s’hi han fet pastanagues, cebes, carbassons, carbasses, mongetes, pebrots, albergínies i tomàquets, amb resultats diversos però engrescadors.

També s’han fet corriols de pas i rengles de reg per facilitar l’accés de l’aigua. Alhora s’ha provat el sistema de “mulching” amb palla per guardar la humitat i optimitzar més el manteniment de l’horta. Amb diners del projecte integral dels pressupostos participats de barri s’ha comprat un motocultor, una desbrossadora i el planter que s’ha anat usant. Pesem que ara l’hort està fressat, a punt per iniciar una nova temporada i per a que el gaudeixi molta més gent del barri.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)