/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de l'horta comunitària a Santa Eugènia de Ter FOTO: XARXAImatge de l'horta comunitària a Santa Eugènia de Ter FOTO: XARXA
: : Les hortes > Notícies | 28·03·2015

Participar de la plantada de primavera del passat dissabte 28-M a l’horta comunitària

Albert Quintana i Oliver | Membre de Xarxa Cooperativa i de la Mancomunitat Santa Eugènia·Can Gibert

El passat dissabte -28 de març-, una nova plantada cooperativa, aquesta vegada de primavera, a l’horta comunitària de la Mancomunitat·Can Gibert del Pla.

Estava previst realitzar-la el dissabte -21-, però la pluja va fer que es traslladés al passat dissabte 28-M.  Era una convocatòria oberta a tothom que hi pogués estar interessat, per conèixer i col·laborar en el projecte. Entrem a la primavera i tota la natura es revitalitza, i la feina de l’horta es multiplicarà en benefici de tothom. Per això ens calen més persones que s’engresquin a participar del projecte. Ens varem trobar a les 9 del matí al darrera de, a la plaça de la Solidaritat, per anar caminant fins a l’horta. Una vegada allà es va explicar el que s’ha estat treballant fins ara i es va convidar a plantar patates donat que ja tenim el camp marcat per fer-ho.

Des de la darrera plantada d’hivern

Des de la darrera plantada col·lectiva d’hivern -el 15 de novembre-, l’equip de treball de les hortes comunitàries ens hem trobar una quinzena de vegades per fer tasques a l’hort. Tot i que a l’hivern la dinàmica de l’hort s’atura bastant, sempre hi ha coses a fer. En primer lloc plantar els productes d’hivern, com espinacs, cols, bròquils, enciams i escaroles, i una bona colla de faves i pèsols. No hi ha massa feina a regar, i menys aquest any, però si a esporgar i netejar d’herbes els voltants dels brins que neixen, fer el seguiment de si totes les llavors surten, passar el motocultor per llaurar la terra i preparar el camp per les plantades de primavera. I pensant amb les plantades de primavera i estiu hem recollit al voltant de 250 canyes per fer les tomates i el que convingui. També aprofitant la lluna nova hem plantat els alls.

Dissabte vinent farem la plantada de patates i amb la primavera començarà a apretar la feina de l’hort. Ens convé ser més i a organitzar-nos millor per anar donant vida a l’horta comunitària i a les persones que hi participem. Per això us convidem a venir dissabte, per fer-ne un tast, comentar com veieu el projecte tot fent un esmorzar al camp i animar-vos a formar part dels equips de treball que anem fent entre tots i totes. Us hi esperem!

El projecte

La Mancomunitat, disposa d’una horta social cedida per l’Ajuntament de Girona de 1.000 m2, a les Hortes de de Ter. Es gestiona a partir de diverses entitats de·Can Gibert agrupades en la Mancomunitat i en concret a través de la Xarxa Cooperativa i l’Associació de Veïns de. L’objectiu és realitzar una activitat d’horta a partir de la que diverses famílies, cooperant entre elles i amb el suport de veïns del barri, puguin fer front a una part de les seves necessitats bàsiques, obtenint alguns dels productes de l’horta que han contribuït a fer créixer.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)