/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Tomates de l'horta comunitària: ummm! FOTO: MANCOMUNITATTomates de l'horta comunitària: ummm! FOTO: MANCOMUNITAT
: : Les hortes > Notícies | 04·09·2015

Horta comunitària: l’estiu, temps de collita

Albert Quintana | Xarxa Cooperativa de Santa Eugènia

A l’estiu s’ha continuat treballant a l’horta comunitària, de fet és un dels temps on hi ha més feina a fer. I no ha estat fàcil ja que aquest estiu ha estat excepcional, sobretot molt extrem. Amb temperatures molt altes que escaldaven la terra i el sota terra, i de tant en tant amb pluges fortes. El canal de reg de la també ha estat força irregular i no s’ha pogut regar sempre que s’ha volgut. Altres vegades, el canal ha anat massa ple i es negava alguna part del terreny. L’Ajuntament de Girona n’haurà de fer els arranjaments pertinents. Això ho han notat especialment les patates que no s’han fet gaire grans. Però la màxima dedicació han estat les tomates.

Patates de l'horta comunitària: nyam, nyam! FOTO: MANOCOMUNITAT

Patates de l’horta comunitària: nyam, nyam!

S’han fet una dotzena de rengleres de tomates, de diverses menes. Les canyes ja es van tallar i guardar al febrer. Al juny es van fer les cabanetes i es va plantar el planter. El juliol s’ha anant lligant les tiges a les canyes així que s’enfilaven. També es va decidir posar palla per cobrir la terra, per mantenir millor i més constant la humitat del sòl i impedir alhora que les herbes hi creixin gaire. Aquest agost, s’ha fet algun tractament ecològic per evitar la presència d’eurugues i s’ha iniciat la collita de les tomates. A més a més de les patates i les tomates, es van collir alls i cebes a principis de juliol. I més darrerament pebrots i albergínies. Una mica de tot.

Amb el final d’estiu i acostant-nos a la Festa Major, acabarem el cicle de la segona temporada de l’horta comunitària de que es gestiona des de la Mancomunitat·Can Gibert i algunes entitats. Un grupet compromès i que ha anat tirant endavant fidelment l’horta. Però si hi ha voluntat i ganes d’ampliar el cercle, encara se li pot treure més «rendiment» a aquesta horta. Aquest setembre serà també temps de valoració i de dibuixar perspectives de futur. Totes les propostes seran benvingudes.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)