/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 setembre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTO: PERE MASÓFOTO: PERE MASÓ
: : Paulo Freire > Notícies | 30·04·2010

Hort i cultura: el projecte dels horts ecològics de les escoles i les Hortes de Santa Eugènia de Ter

El Dimoni |

Ja fa tres anys que l’Ajuntament de Girona, per mitjà del programa de recursos educatius que es gestiona des de La Caseta de la Devesa, ofereix la possibilitat de participar en el projecte Hort i cultura, que té com a objectiu principal donar suport als centres educatius de Girona per tirar endavant el seu projecte escolar d’hort, ja siguin horts urbans o horts tradicionals.

Els horts dels centres escolars són un instrument motivador per treballar valors com el respecte, la col·laboració, la interculturalitat i la responsabilitat. El projecte pretén fomentar l’horticultura ecològica a la ciutat, sensibilitzar cap a una cultura més sostenible i facilitar la formació dels equips docents per organitzar i gestionar el seu hort ecològic.

Allò que va néixer el primer any com un petit assessorament als mestres responsables de l’hort de l’escola, ha agafat envergadura i aquest any, a més de l’assessorament, la Caseta de la Devesa ha organitzat un seguit d’activitats al voltant del tema de l’horticultura escolar ecològica. Així, es va celebrar una jornada, organitzada conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, sobre horts ecològics escolars a Girona que va aplegar més d’un centenar de persones interessades pel tema i provinents de camps molt diversos: hi havia docents, però també professionals de la restauració i de la salut, biòlegs, naturalistes, gent gran, etc.

Les Hortes de de Ter

També s’han muntat dues exposicions, una d’elles relacionada amb les Hortes de de Ter i una altra sobre els aliments ecològics. S’ha organitzat un curs de formació per a mestres interessats pel tema dels horts ecològics. S’ha iniciat un interessant projecte d’aprenentatge i servei dins del qual alumnes de secundària van a una escola bressol a ajudar als nens i nenes a portar el seu hort. També s’ha organitzat un concurs d’amanides d’abast familiar. I a la web de la Caseta [girona.cat/caseta] hi ha l’espai virtual Mostra d’horts ecològics escolars on els centres participants en el projecte exposen imatges i textos referents al seu hort.

També relacionat amb tot el projecte, es disposa d’un dia el mes de maig per anar al mercat del Lleó, on els nens i nenes posen parada i venen a la ciutadania les verdures i les hortalisses que han fet créixer durant el curs als seus horts escolars.

Aquest curs 2009-10 participen a Hort i cultura un total de 18 centres: 14 escoles de primària i 4 instituts. Com a novetat, cal fer esment de l’obertura al públic de l’hort de l’escola Eiximenis, en representació de tots els centres participants, durant els dies de la mostra Girona, temps de flors.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

one × 2 =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)