/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 juliol de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.868 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Pavelló municipal d'esports de Santa Eugènia de Ter FOTO: JOEL MEDIR i HEREUPavelló municipal d'esports de Santa Eugènia de Ter FOTO: JOEL MEDIR i HEREU
: : Esports > Bàsquet a Santa Eugènia de Ter i Girona | 21·07·2018

Horaris desiguals per al bàsquet del Club Esportiu Santa Eugènia de Ter (CESET)

Junta del CESET | Pavelló municipal d'esports de Santa Eugènia

Al (Club Esportiu Santa Eugènia de Ter) li agradaria saber amb quins criteris es designen les hores del pavelló municipal de. Nosaltres sí que tenim un criteri que es va establir en l’assignació de les hores del pavelló. L’alcalde sr. Nadal, en reunió formal i davant de la Junta del, va establir dos criteris bàsics que són elementals i d’una lògica evident: aquest pavelló és un pavelló de barri, i les hores s’assignaran prioritàriament per a les activitats esportives del sector de, primer per les necessitats dels barris que el conformen i segon, perquè hi va haver una reivindicació de més de deu anys i jugant a una pista exterior d’asfalt (material altament abrasiu per a les caigudes). Era el resultat d’un club que va lluitar i va ser constant durant deu anys. Es va dir que les pistes no utilitzades pel estarien a disposició d’altres entitats esportives. Veiem que aquest criteri no s’està aplicant i a més cada any es disposa del pitjor horari d’ús.

El es fa moltes preguntes davant d’aquesta situació

Com és possible que se’ns digui que la franja de 23 a 24 hores poden fer-la servir cadets de 15 anys? Es pot esperar que aquests nois estiguin fora de casa i que els seus pares esperin a recollir-los fins que acabin de sortir de les dutxes? Com és possible que s’hagin d’entrenar dos equips en una mateixa pista mentre es cedeixen hores de pavelló a altres entitats de fora de la zona? Com és possible que es tingui el pavelló del Montfalgars ocupat mentre se’ns diu al que ens han de donar hores en altres pavellons perquè els equips de fora no els volen ocupar? Com és possible que nois i noies que juguen al nostre club amb problemes econòmics importants se’ls vol desplaçar a altres pavellons mentre s’assignen hores d’entrenament i de partits a altres entitats que ja tenen pavellons propis? Com és possible que se’ns digui que no hauríem de fer tants equips per encabir altres equips externs? …?

No volem entrar en la valoració de la nostra tasca perquè a priori se suposa que tots la fan però tampoc està malament recordar que del han sortit jugadors i jugadores de gran nivell i que en la creació de l’UniGirona, el va aportar totes les categories femenines i a més les noies cadets i júniors que competien a Preferent A de Catalunya.

Som conscients de la manca d’instal·lacions a la ciutat de Girona, però també som conscients que el club té les pitjors hores d’ús. No estem demanant que els altres clubs tinguin menys pistes, ni que nosaltres en tinguem més, totes les entitats tenen el mateix dret a tenir una instal·lació per a la pràctica de l’esport. Només volem igualtat i uns criteris similars per a totes les entitats en quan a franges horàries. Per què la temporada anterior, jugadors de 12 anys del sortien a la mateixa hora del pavelló que jugadores d’altres entitats de més de 18 anys? Per què la proposta de l’Ajuntament de Girona ens obliga a que nenes de 15 anys surtin d’entrenar a les 11 de la nit?

UniGirona disposarà de 9 pistes al pavelló de la temporada 2018-2019; les 9 pistes de 18.30 a 21.30h, el 100% dels equips en horaris de privilegi i amb pista sencera. El Girona disposa del 0% de pistes a l’altre pavelló del sector, el pavelló del Montfalgars. Aquestes pistes són utilitzades per les AMPA de les escoles del barri, fet que defensem i defensarem durant la existència d’aquest club de barri, la resta d’hores del pavelló, són majoritàriament per a l’Escola de Bàsquet Girona Marc Gasol, també en les franges de privilegi.

Queda clar que el Girona disposa de pistes al pavelló municipal de, en un 100% en pistes residuals i en un % més equilibrat en la resta d’horaris.

Creiem que, després del que s’exposa, no se’ns pot dir ni insolidaris ni privilegiats, per tot el que s’aporta a la formació del jovent i per tot el que hem donat a Girona en el món de la cistella ens avala.

Esperem que l’Ajuntament de Girona apliqui aquest criteris i que se’ns assignin les hores de entrenaments adequades per a la correcta formació del jovent, i que corresponen a famílies de classe treballadora que diposita en el la seva confiança.

3
Tinc més informació
Comentaris

3 respostes a “Horaris desiguals per al bàsquet del Club Esportiu Santa Eugènia de Ter (CESET)”

 1. Ramon Macaya Bou ha dit:

  Molt d’acord amb tot el que es diu. Només voldria resaltar la llarga reivindicació de tot un barri i les seves entitats per tenir un pavelló esportiu digne (més de 10 anys de reivindicació). Dins del mateix esperit es va reivindicar el recent construït Pavelló Montfalgars, definit en un primer moment com a pavelló de barri, ja que en altres circumstàncies es va construir en el pati de l’escola Montfalgars. Mai el barri ha gestionat el suposat pavelló de barri. Aquí radica el problema, es parla molt de participació ciutadana però sense capacitat d’autogestió o cogestió dels nostres equipaments. Ara que tant es parla de república, tots hauríem de començar a practicar els valors republicans a la ciutat i els seus barris/pobles.

 2. Pavelló de Vila-roja ha dit:

  Totalment d’acord, els gran equips estan fent fora a la resta de clubs de Girona, el meu fill amb 15 anys sortia a les 12 de la nit del Pavelló de Vila-roja. Per què li dona prioritat a l’equip d’en Gasol?, que facin un pavelló privat per a ells, diners no li falten.

 3. Alberto ha dit:

  Es una vergüenza la gestión deportiva que hace el ayuntamiento en detrimento de la base social, equipos o clubes patrocinados por empresas privadas como citylift, spar hacen daño a hacer monopolio del espai público.

  Es una vergüenza señora alcaldesa, o es que el club debe llevar lazos amarillos para tener privilegios?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)