/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.848 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Retalls de premsa | 22·10·2008

Girona recupera les basses a Santa Eugènia però tem que a l’estiu s’assequin per manca d’aigua

ACN/DdG |

ACN/DDG > Girona ha recuperat dues basses situades a les Hortes de de Ter amb la intenció de recuperar un sistema d’aiguamolls ‘a només cinc minuts del centre de la ciutat’ i, alhora, acostar l’entorn natural gironí als ciutadans.

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Josep Maria Rufí, ha recordat que les basses no s’han pogut omplir d’aigua aquest estiu a causa de la sequera i la ‘manca d’aigua al riu Ter’ i -per això- ha volgut fer un ‘toc d’atenció’ per reclamar que es compleixi la llei i es respecti el cabal mínim pel riu. Alerta que és imprescindible perquè el Ter ha estat un element que ha vertebrat el territori i ‘ho ha de continuar fent’.

Es tracta d’un espai natural que estava en una zona que antigament estava ‘molt degradada’. El regidor de Medi Natural de l’Ajuntament de Girona, Ponç Feliu, ha detallat que hi havia acumulació de ferralla, runes i barraques que havien quedat en desús. A partir d’aquest procés de recuperació, que ha durat prop d’un any, han pogut recuperar aquests aiguamolls pròxims al nucli de la ciutat que fan la funció de depurar les aigües sobrant dels recs als horts abans de retornar-los al riu.

Les basses fan un procés d’autodepuració orgànica perquè filtra els fosfats i els nitrats. Els aiguamolls ocupen una superfície d’una hectàrea i acumulen 8.000 m3 d’aigua aproximadament. Al voltant del riu han plantat vegetació pròpia de ribera que esperen que a la primavera ja hagin ‘entapissat de verd’ el voltant de la bassa.

Feliu ha destacat que la recuperació d’aquest espai compleix una doble finalitat. D’una banda la recuperació d’un espai natural protegint el sistema aquàtic dels aiguamolls. De l’altra, una funció d’educació ambiental per apropar les hortes i l’entorn del riu als ciutadans i als estudiants.

Els treballs de recuperació

Per poder fer els treballs de recuperació de l’entorn hi han treballat un total de quatre persones de la fundació Onyar-la Selva, en risc d’exclusió social. Així, el delegat general de “la Caixa” a Girona, Rafael Garcia, ha destacat que aquest seria el ‘tercer objectiu’ pel qual ha esdevingut un projecte ‘importantíssim’ per l’entitat bancària.

Les tasques han consistit en enderrocar les edificacions que hi havia, recuperar la zona humida preexistent, instal·lar miradors per a l’observació de flora i fauna de les basses i adequar un sender educatiu. Una de les basses es podrà visitar i l’altra serà exclusiva per a recerca i fauna. La primera bassa ha comptat amb un pressupost de 230.000 €. [Diari de Girona]

:: ajuntament.gi

> Noves zones humides a les Hortes de de Ter:
es va presentar la seva recuperació

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)