/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2009 :: Retalls de premsa | 17·12·2009

Girona preveu prop de 8 milions d’euros d’inversió: La reurbanització de la frontissa de Santa Eugènia i el Modern, obres principals

Dani Vilà |

EL PUNT > El pressupost per al 2010 de Girona preveu una inversió de 7,9 milions d’€ en el context de crisi actual. Finalment, el pressupost previst es queda en els 98 milions d’€, una xifra que suposa una reducció de prop de 6 milions respecte a aquest any. La reurbanització de la frontissa de és la inversió estel·lar per a l’any que ve, amb un pressupost de 2,7 milions d’€. També destaca el projecte de recuperació del Modern, que suposarà una inversió de 800.000 €.

Malgrat les desavinences inicials, el govern tripartit de Girona ha tancat el pressupost per al 2010 que arribarà als 98 milions d’€, una xifra que suposa un descens de gairebé 6 milions d’€ respecte al pressupost actual. Un pressupost de temps de crisi que preveu una inversió de 7,9 milions d’€.

Santa Eugènia de Ter

Una de les dades més significatives és que gairebé la meitat de la inversió anirà a parar només al barri de, ja que en el capítol d’inversions es preveuen fins a 2,7 milions d’€ per a la reurbanització de la frontissa de, als quals cal afegir 490.000 € més per al Pla de barris i 650.000 € per equipar i dotar de mobiliari el nou Centre de dia que té l’estructura feta a l’antic emplaçament que ocupava el Mercat de.

Per fi, el Modern

Un altre dels projectes importants que s’inclouen en els pressupostos per al 2010 és la recuperació i rehabilitació de l’antic cinema Modern. S’hi destinaran 800.000 €, ja que l’equip de govern va decidir destinar l’immoble a fer-hi un centre cívic, i també valora la possibilitat de situar-hi un local per a entitats i diverses sales polivalents. CiU i PP han criticat reiteradament el retard en la recuperació d’aquest edifici del Barri Vell, que és de propietat municipal des de fa més de nou anys.

El Migdia, un altre any

La reurbanització del carrer Migdia estava previst que es fes al llarg d’aquest any, però finalment s’han pressupostat 800.000 € perquè l’obra s’executi al llarg del 2010. Les obres han de permetre eixamplar voreres i potenciar l’ús comercial d’aquest carrer. Una altra obra important és al sector de la rambla Xavier Cugat, on es preveu una inversió de 400.000 €.

Més a serveis socials

En el moment de recessió actual, la majoria de partides s’han hagut de retallar, excepte els serveis socials, que augmenten un 10%, bàsicament pel que suposarà d’injecció el segon Pla de Zapatero, que permet posar en despesa corrent un 30% dels recursos. A Cultura, la partida s’ha retallat un 7% en els capítols de despesa corrent i personal, una retallada que també es nota en la brigada, amb un 8,5% menys. El tripartit ha fet arribar informació als grups de l’oposició –CiU i PP– per veure si s’obté un acord de totes les formacions, un fet difícil en vista dels retrets en l’últim ple. Si no hi ha canvis d’última hora, el ple de pressupostos se celebrarà dimarts -dia 22-. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)