/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge d'arxiu de la frontissa de Santa Eugènia de Ter: cotxes aparcats al solar de terra FOTO: PAU MESQUITAUna imatge d'arxiu de la frontissa de Santa Eugènia de Ter: cotxes aparcats al solar de terra FOTO: PAU MESQUITA
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 08·02·2014

Girona licitarà abans d’un mes les obres a la frontissa per no perdre un crèdit d’1,7 milions; l’acord entre l’Ajuntament i els veïns és total i ja s’ha pactat el nou parc

Tapi Carreras | Diari de Girona

Acord total entre l’Ajuntament de Girona i la Mancomunitat de·Can Gibert (que aglutina entitats i veïns dels dos barris) pel futur de la frontissa de de Ter. El consistori ha de tirar endavant les obres abans d’acabat aquest any per no perdre un préstec ICO (de l’Institut de Crèdit Oficial) que està lligat estrictament a aquesta reforma. En total són 1,7 milions €.

Durant un temps hi ha hagut un seguit d’intercanvis de propostes entre representants municipals i veïnals i el regidor d’Urbanisme, Carles Ribas espera que a finals d’aquest mes de febrer o a inicis del març, ja es puguin licitar les obres de reurbanització i que un cop adjudicades puguin començar els treballs aquest mateix any per no perdre el finançament del projecte. Això sí, no les obres no acabarien fins l’any 2015.

Pendent del Pla de barris

La frontissa és actualment un solar de terra on hi aparquen desordenadament els vehicles però on des de fa molts anys s’hi reclama una intervenció que millori la imatge i que eviti l’estacionament de cotxes. Inicialment s’havia previst actuar-hi en el Pla de barris (entre els anys 2005 i 2009) però finalment va sortir del projecte perquè anava lligat a un aparcament soterrat que per normativa es va haver de treure del propi Pla de barris.

Fins ara s’han executat dues de les quatre fases previstes originalment, la que abarca des del carrer al carrer Costabona i la que està situada entre el passeig d’Olot i el carrer Riera Maçana. Una altra de les fases era el ja descartat aparcament soterrat i restava pendent la part en superfície, entre el carrer Riera Maçana i el carrer. És la part que queda al mig dels dos trams que ja s’han executat.

L’execució dels treballs preveu allargar el vial ja existent i limitat a una velocitat de 30 km/h, bàsicament per a ús veïnal per accedir als garatges privats existents. També s’hi preveu crear una zona esportiva amb pistes, una zona de passeig i una zona de parc amb més vegetació.

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)