/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 24 maig de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico Projecte Arrelarreu: alumnes de l'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia expliquen un conte als més petits (vídeo) Un grup de nois i noies de l'Aula d'acollida de l'INS Santa Eugènia van explicar un conte als infants a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. El conte es titulava La llebre i la tortuga. Tota una experiència! Aquí teniu el vídeo (10')

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El Pont del Dimoni en el seu emplaçament original FOTO: CURBETEl Pont del Dimoni en el seu emplaçament original FOTO: CURBET
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 13·01·2004

Girona incompleix un acord de fa 23 anys
per recuperar el Pont del Dimoni

Jesús Badenes |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona ha incomplert reiteradament un acord de ple de fa 23 anys per recuperar el . L’11 de març de 1981 a proposta del llavors alcalde de Girona, Joaquim Nadal, la corporació municipal va acordar demanar opinió als veïns de, Sant Narcís i del Pla per reconstruir el pont. En el debat de 1981, també es va decidir traslladar les peces que es trobaven al cementiri civil de.

La màxima autoritat municipal a principis dels vuitanta, l’alcalde Nadal, va ser qui va proposar el seu trasllat provisional per poder-lo reconstruir posteriorment, com consta en l’acta del ple, que va fer pública ahir la publicació digital El de de Ter. Aquesta publicació assenyala que l’acte del ple es guarda al Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Arxiu municipal de Girona.

Segon el text, l’alcalde va ser qui va proposar debatre sobre el tema. Nadal deia que «vol fer una proposta respecte d’un tema menor, però que sembla val la pena de tractar-lo». L’ara conseller de Política Territorial i Obres Públiques assenyalava que li constava que «en el solar municipal del carrer Bacià hi estaven dipositades pedres del que havia estat el , entre i, i ara han estat traslladades a un espai tancat al costat del cementiri de, i que segons referències havia estat destinat al cementiri civil».

Peces a

El text relata que el tinent d’alcalde, Josep Quintanas, va confirmar que es trobava en aquest indret de.

Segons l’acta del ple, que publicava ahir l’edició digital, «el senyor Nadal continua dient que en aquest cas, i a part que s’ha de buscar un altre lloc més adient per dipositar aquestes pedres, com podria ser uns terrenys de la Creueta, voldria fer la proposta de consultar totes els Associacions de Veïns del sector de de Ter, Sant Narcís, Can Gibert del Pla etc. a fi que proposessin un possible emplaçament dintre del sector, per a reconstrucció del ». El text conclou que «és acordat de conformitat amb el suggeriment de l’alcaldia».

Com ja va avançar Diari de Girona el setembre de 2001, les peces es van treure una per una, es van numerar i després d’alguns intents no reixits per col·locar-les en un altre indret de la ciutat (com ara a la zona de Sant Pere de Galligants), van acabar emmagatzemades al Cementiri de.

Els veïns del barri tenien aquest pont com un senyal d’identitat i esperen des de fa dècades que es reconstrueixi com a element monumental en alguna plaça o jardí públic. El pont va ser fins al segle XIX una peça fonamental en les comunicacions entre Girona i de Ter. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

9 + nine =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)