/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 abril de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.309 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]Nivells de soroll a Santa Eugènia de Ter MAPA: GREMA [2002]
: : El soroll > Retalls de premsa | 09·11·2003

Girona haurà de reduir els sorolls
fins a 60 decibels als afores

DdeG |

DIARI DE GIRONA > L’administració penalitza els infractors amb 900 €. Un estudi de la Generalitat constata que el centre té una alta contaminació acústica.

La Generalitat ha elaborat un mapa de contaminació acústica a Girona que obligarà a reduir el sorolls per sota dels 70 decibels al centre de la ciutat. Encara que la llei estableix aquesta xifra com a màxima, el pla de la Generalitat indica que hi ha haurà zones urbanes perifèriques on s’haurà de reduir fins a 60 decibels. L’incompliment d´aquesta normativa podrà suposar rebre sancions per part de l’administració catalana.

En l’estudi es té en compte que un dels principals factors que provoquen molèsties és el trànsit i el viaducte ferroviari. Encara que en el futur les circumstàncies de trànsit poden variar, l’adminsitració catalana tindrà una major permissivitat en els principals vials.

Així, a la zona de l’Eixample especialment la carretera Barcelona, l’avinguda Jaume I, Pare Claret o Emili Grahit hi haurà més flexibilitat i es podrà arribar fins a la zona de sensibilitat alta, situada en el màxim legal.

El pla de contaminació acústica indica que bona part de Girona té una contaminació acústica alta i moderada, per la qual cosa per poder rebaixar-la s’hauran de tenir en compte diversos criteris. El mapa ha permès conèixer els emissors i l’estat inicial acústic del territori, d’acord amb una estratègia de presa de mostres, i també definir les zones de sensibilitat acústica segons l’ús urbanístic.

Als mapes s’assenyalen tres nivells de zones de sensibilitat acústica -alta, moderada i baixa- i una altra de soroll, que correspon a sectors afectats per infraestructures de transport viari o ferroviari.

Així cal assenyalar que els carrers i barris residencials estan considerats de senbilitat baixa i no es pemetrà que s’arribi al mínim legal. La intenció és aconseguir que «no es tracti igual un excés de sorolls en un barri habitualment tranquil que en un que té un soroll ja elevat». No obstant, en conjunt el pla preveu que no es pugui superar en cap cas el mínim legal de setanta decibels.

La Generalitat sancionarà les empreses o particulars que infringeixin la llei de protecció contra la contaminació acústica amb multes d’entre 900 i 300.000 €, segons la gravetat de la infracció. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)