/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El projecte de la Llei de barris i vilesEl projecte de la Llei de barris i viles
: : Actualitat > 2008 :: Retalls de premsa | 29·12·2008

Girona demana a l’Estat que Santa Eugènia i Can Gibert tinguin internet gratuït tot l’any 2009

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona ha demanat a la Comissió Nacional del Mercat de Telecomunicacions de l’Estat que els barris de i de del Pla puguin tenir accés gratuït a internet per mitjà d’una xarxa WiFi (sense cables) pública durant tot l’any 2009. L’Ajuntament ha de demanar l’autorització perquè aquesta opció és regulada per llei, ja que les operadores especialitzades en aquest servei podrien considerar que els consistoris que ho impulsen promouen la competència deslleial.

La regidora de Règim Interior i Administració de l’Ajuntament de Girona, Amèlia Barbero, ha explicat que actualment la Comissió Nacional ha permès que aquests dos barris puguin gaudir d’aquest servei fins al 31 de gener. Per demanar-ho, l’equip de govern s’ha basat en considerar-lo una acció del Projecte d’intervenció integral de i del Pla. Ara es vol que, pel mateix motiu, el permís s’allargui durant tot l’any 2009, que és el període en què encara serà vigent el Projecte d’intervenció integral. Segons la regidora, aquesta gratuïtat temporal d’internet ja beneficia prop de tres-centes persones que diàriament s’estan connectant a la xarxa pública.

Per poder-se aprofitar d’aquest servei gratuït els interessats només s’han de registrar omplint un formulari que apareix quan s’obre l’enllaç de la xarxa WiFi pública de l’Ajuntament. A la pàgina web de l’Ajuntament [www.ajuntament.gi] apareix la informació detallada.

Actualment, aquesta xarxa pública disposa de 24 nodes instal·lats tant en edificis de propietat municipal com en mobiliari urbà (semàfors, punts d’enllumenat), que han de donar cobertura suficient als barris en l’àmbit de carrer, i les properes setmanes es preveuen instal·lar tres nodes addicionals.

Amb independència que l’Estat concedeixi o no l’autorització per connectar-se a internet fins al final de l’any 2009, l’Ajuntament treballa amb la idea d’aprofitar aquesta xarxa i oferir-la als veïns a un preu barat quan ja no tingui més permís de la Comissió Nacional del Mercat de Telecomunicacions.

De moment, s’ha garantit en els equipaments municipals, perquè no cal autorització. Pel que fa als veïns de tots dos barris, hi ha dues opcions: o bé l’Ajuntament es convertirà en una operadora i oferirà els serveis als residents o bé es farà un concurs públic per tal que ho gestioni una empresa privada. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)