/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 octubre de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.487 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Plaça de Santa Eugènia. Va ser inaugurada el 1897 per iniciativa de Llorenç Alcalde i desapareixerà en poques setmanes FOTO: DIARI DE GIRONAPlaça de Santa Eugènia. Va ser inaugurada el 1897 per iniciativa de Llorenç Alcalde i desapareixerà en poques setmanes FOTO: DIARI DE GIRONA
: : Actualitat > 2005 :: Retalls de premsa | 14·05·2005

Girona deixa fer 195 pisos en una operació
per portar l’Audiència a la plaça de braus

DdeG |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona tornarà a modificar el Pla General aprovat fa tres anys. El consistori gironí i la conselleria de Justícia de la Generalitat han promogut una operació urbanística en la que es deixarà fer 195 pisos per poder traslladar l’Audiència de Girona al solar de la plaça de braus. El conseller de Justícia Josep Mª Vallès, va destacar l´entesa entre l’Administració de Justícia i el govern local, i va afegir que aquesta operació «és un bon exemple de com han de treballar les institucions». Tot i la cessió de terrenys a la Generalitat, l’Ajuntament encara no ha pogut assegurar el retorn de la Casa Pastors, -l’actual seu de l’Audiència- que ara és propietat del departamentde Justícia i s´haurà de negociar.

Les obres per construir la nova seu de l’Audiència començaran el primer trimestre de l’any que ve, segons va afirmar el conselelr de Justícia, Josep M. Vallés. El nou edifici judicial no estarà enllestit abans del 2008.

L’Ajuntament de Girona cedirà a la conselleria de Justícia 13.000 m2 d’aquest sector per ubicar-hi l’Audiència, la fiscalia i el Jutjat de Menors després d’arribar a un acord amb els propietaris de la plaça.

Per aconseguir la cessió dels terrenys, l’ajuntament canviarà el pla genera i permetrà la construcció d’uns 135 habitatges lliures i concertats i un mínim de 60 habitatges protegits.

El trasllat de l’Audiència serà possible per l’operació promoguda per l’Ajuntament de Girona amb els propietaris de la plaça de braus, que han cedit l’espai necessari, i a canvi aquests podran fer habitatges en una gran part del sector.

A més per tirar endavant tot el procés urbanístic, l’Ajuntament haurà de modificar el Pla General, i canviar la requalificació urbanística del sector. Aquests canvis es portaran a votació en el proper ple municipal del juny.

La modificació d’aquesta zona, preveu generar 19.837 m2 de sostre residencial, dels quals 15.867 m2 seran de sostre residencial lliure, i 3.970 m2 d’habitatge protegit. El departament de Justícia es quedarà 2.204 m2 de sostre per a dotacions i 10.778 m2 de sostre per a equipaments públics.

Tot plegat suma 32.819 m2 de sostre, dels quals uns 13.000 es cedeixen a l’Ajuntament, que aquest, al seu torn els cedirà al Departament de Justícia perquè hi faci l’equipament judicial.

Aquest nou equipament, a banda de l’Audiència, també acollirà el Jutjat de Menors, la Fiscalia, així com algunes dependències dels Jutjats i reservarà l’espai suficient per a futurs equipaments judicials.

L’Ajuntament de Girona rep 1.985 m2 de sostre per la construcció d’habitatges de protecció oficial, 1.895 m2 de sòl per viaris i 8.105 m2 per a espais lliures.

L’aprovació en el ple del mes que ve de les modificacions del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat que permetrà a l’Ajuntament de Girona obtenir com a cessió el sòl de la plaça de braus destinat a equipament públic serà el primer pas d’aquest projecte, que culminarà l’any 2008 amb la posada en funcionament del nou edifici. Després l’Ajuntament haurà de cedir la part per fer les dependències judicials a la Generalitat, i ha continuació sortirà la convocatòria pel projecte arquitectònic, on s’espera que hi concorrin moltes propostes.

Un cop adjudicada l’obra, s’obrirà un concurs per adjudicar la construcció i manteniment de l’edifici. Les obres segons els càlculs del conseller de Justícia podrien començar durant el primer trimestre del 2006, i durarien aproximadament uns dos anys.

L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha destacat la ubicació d’aquestes dependències judicials, molt cèntriques i ben comunicades, properes al Palau Firal i al futur Auditori Palau de Congressos. L’equipament podria tenir un cost d’uns 15 milions d’€.

Amb la construcció de les noves dependències judicials, la ciutat de Girona veurà incrementada en més de 12.000 m2 la superfície destinada a usos judicials, ja que passarà dels 17.000 m2 actuals -entre l’Audiència, els Jutjats i la resta d’equipaments dispersos- als 29.000 m2 futurs. Aquest fet «donarà marge per a fer les ampliacions dels òrgans judicials» que calgui segons va afirmar el conseller de Justícia. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)