/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Retalls de premsa | 02·10·2011

Girona contacta amb Salt i Sarrià de Ter per convocar la Taula de Mobilitat: els aparcaments dissuasius, la girocleta i les línies de bus

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > La Taula de Mobilitat comença a despertar-se. Després d’estar pràcticament quatre anys sense fer-se cap reunió, el regidor de Seguretat, Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà (CiU), vol convocar una primera reunió aquest mateix octubre i preveu la participació de prop de vint entitats i de representants de les poblacions de l’àrea urbana de Girona.

La primera reunió servirà per establir un calendari i començar a programar els temes a tractar. Entre els temes que hi ha sobre la taula, es preveu tractar la possibilitat d’ubicar aparcaments dissuasius als afores de la capital, l’ampliació de la xarxa municipal de bicicletes de lloguer coneguda com a Girocleta, els itineraris i freqüències de les línies de bus o la possibilitat de crear un carril bici a la Gran Via de Jaume I.

La participació

De moment, ja ha contactat amb els dos alcaldes del municipis més propers, Jaume Torramadé (Salt) i Roger Torrent (Sarrià de Ter). També amb els regidors de l’àrea competent. Els dos municipis haurien mostrat interès en aquesta Taula.

Entre les entitats i associacions que el regidor voldria que hi assistissin hi ha totes els vinculades a l’àrea, com el RACC, Mou-te en Bici [amb seu a], Dimonis de (assoc. de motos), i les associacions de veïns, a més de la federació que els aglutina. Algunes ja formaven part de la immòbil anterior Taula de Mobilitat, però altres hi entraran ara. Joan Alcalà fins i tot ha apuntat que si hi ha ciutadans interessats a participar-hi, també podran assistir a les trobades.

La posada en funcionament d’aquesta Taula havia estat una reivindicació d’algunes entitats i ciutadans que veien com passava el temps i l’anterior equip de govern anava prenent decisions que afectaven la mobilitat sense que existís debat previ entre la ciutadania i sense tenir en compte la ciutat en conjunt.

Els dos grups que en l’anterior mandat van estar a l’oposició, CiU i Partit Popular, van demanar reiteradament que es convoqués aquesta Taula, però el tripartit la va deixar arraconada. En formar-se el nou govern, el PP va presentar una moció demanant que en dos mesos es convoqués aquesta Taula amb l’objectiu de redactar un Pla de mobilitat. Aquest cop, els populars van aconseguir l’aprovació de la proposta per unanimitat. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)