/El soroll
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 abril de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.309 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : El soroll > Retalls de premsa | 07·02·2004

Girona aplicarà un estudi de sorolls
per demanar aïllants en el pas del TAV

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament preveu utilitzar un estudi de contaminació acústica per zones per reclamar, si és necessari, majors mesures aïllants en el pas soterrat del Tren d’Alta Velocitat (TAV) per girona. Actualment es calcula que hi ha 15.000 persones que estan a tocar pràcticament del viaducte del tren i que pateixen els sorolls quan passa un tren. La mateixa quantitat de veïns patirà les vibracions que provoqui el TAV. Els sorolls es traslladaran a les boques d’entrada i sortida del túnel que farà passar per sota terra el tren.

L’estudi el realitzarà el Grup de Recerca i Energia i Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG), dirigit per Josep Arnau, després del conveni signat ahir per l’alcaldessa Anna Pagans i el rector de la Universitat Joan Batlle. El regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu, va explicar que un cop s’acabi l’estudi, aproximadament d’aquí a uns dos anys, s’aprofitarà per incidir en la petició de millores d’insonorització en el pas del TAV.
Ponç Feliu va recordar cque els soroll representen una de les majors queixes dels ciutadans. Les vibracions que poden notar els veïns que viuen prop de l’indret per on passarà el Tren d’Alta Velocitat, seran equiparables, segons Josep Arnau, al que se sent quan passa un metro per Barcelona.

L’estudi permetrà calcular la sonoritat de Girona i classificar-la en un mapa. D’aquesta manera es podrà reconèixer en quins indrets el soroll afecta més i es podran prendre mesures per trobar una solució. Entre aquestes hi poden haver canvis de sentit en el trànsit vial o reubicar activitats industrial o instal·lar barreres sonores.

Són diversos els ajuntaments gironins que estan posat en contacte amb la Universitat de Girona per tal que elabori aquest tipus d’estudi, sobretot després que la Generalitat aprovés fa dos anys una normativa que obliga als consistoris a tenir un mapa de la sonoritat.

L’estudi de l’A-7

Així, el mateix grup també ha elaborat o està ja enllestint a poblacions com Celrà, Bescanó, Begur, La Jonquera i Salt i preveu iniciar-ne un a Blanes properament, amb especial incidència a la zona de la Safa. També ha elaborat un estudi sobre la situació acústica de l’autopista A-7, en el tram gironí, que va des d’Hostalric fins a la Jonquera. Els resultats d’aquest estudi es coneixeran al maig.

Aquest increment de la sensibilitat pel soroll per part dels ajuntaments arriba després que la Generalitat aprovés l’any 2002 la Llei de Contaminació Acústica, i que insta els consistoris catalans a tenir en un termini els respectius mapes acústics. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)