/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 08 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.347 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Hugo Novales, titular del jutjat mercantil de Girona, declara que tot és Hugo Novales, titular del jutjat mercantil de Girona, declara que tot és "interpretable" als passadissos dels jutjats de Girona FOTO: ELDIMONI.COM [15·03·2013]
: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita | 05·02·2017

Girona -10

Manel Mesquita | Edifici Novales

Glaçat. Estic glaçat. No, no és per cap mínima històrica registrada aquesta setmana a la ciutat dels quatre rius, dues rieres i una séquia…, és el que té estar al cas de l’actualitat local, que hi sumes la temperatura ambient, més la velocitat del vent i la candelera i el resultat sempre és negatiu. Temperatura de sensació, es diu, que varia amunt o avall en funció de com entomes el dia quan et lleves i del primer titular que t’empasses sucat amb el cafè, ja sigui llegit o escoltat. Esgarrifances de mercuri (il·legal).

Primer havia pensat a tornar a publicar íntegra La Galeria d’ara fa quinze dies (Allibereu Monturiol), però ho he desestimat, no voldria que ningú pensés que darrere la proposta de desbatejar -per dignitat- l’edifici folrat de plaques solars (funcionen?) del Parc Científic i Tecnològic de la UdG que rep el nom de l’il·lustre Narcís Monturiol no hi hagués cap alternativa coherent.

Un possible nom per aital patata brava podria ser el d’Edifici Hugo Novales, el del titular del jutjat mercantil de Girona que ha concedit ara una tercera nova pròrroga al Parc per tal que pugui tancar-se al llarg dels propers mesos un acord amb el Ministeri d’Economia i Hisenda de les Espanyes i evitar-ne així la liquidació / desnonament.

Seria una manera prou barata de reconèixer l’esforç del jutge degà per regalar temps -que és or- als implicats, ara que es parla dels sis milions hipotecats per la Diputació de Girona en la salvació d’aquell Parc més els milions que haurien de posar l’Ajuntament de Girona i la Generalitat. El cost d’aquesta rebatejada seria la xocolata del lloro comparat amb la reparació de la passera ofegada sota l’Onyar sumat al que va costar fer-la ara fa quatre dies per connectar l’est de la ciutat (Mas Ramada, Vila-roja, Font de la Pólvora i Grup Sant Daniel) amb la Creueta i el Parc Científic, i viceversa.

Odioses comparacions. Ara també, la Diputació preveu destinar 547.000€ anuals a polítiques d’habitatge, segons el pla estratègic de subvencions per als pròxims tres anys; hi ha un primer ajut de 190.000€ per a polítiques d’habitatge municipal, previstos en funció de la disponibilitat pressupostària.

Novales no sempre ha actuat així: el 15 de març de 2013, als passadissos dels jutjats de Girona, després de visitar el secretari de la sala que decidia sobre un desnonament, confirmava davant la premsa que tot i el dictamen del Tribunal de Justícia europeu del dia anterior que catalogava les hipoteques espanyoles d’abusives, tot era “interpretable” a l’hora d’aturar un desnonament o una subhasta. Resultat: Bankia, la nova propietària d’aquell habitatge, guanyadora de la subhasta pel 60% del valor de l’immoble. Marta & Doris ho recorden molt bé.

Odioses comparacions. Molt probablement ni la PAH ni els i les desnonades d’aquests darrers quatre anys donaran suport a la proposta de batejar l’Edifici Novales, però no sempre hem d’estar d’acord en tot. És el que té la democràcia, que no la justícia.

Edifici Narcís Monturiol FOTO: PARCUDG.COM

Edifici Narcís Monturiol FOTO: PARCUDG.COM

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)