/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTO: JUANJO VALEROS> Dani Vilà: «El bèlit va de bòlit»FOTO: JUANJO VALEROS> Dani Vilà: «El bèlit va de bòlit»
: : Esports > Joc del bèlit de Sant Narcís :: Juanjo Valeros | 17·06·2005

FESTA MAJOR SANT NARCÍS 2005
Sant Narcís, capital mundial del bèlit

Àngel Guirado |

El primer cap de setmana de juny es va celebrar la Festa Major del. La singularitat d’enguany va ser que s’hi celebrà el primer campionat del món de bèlit. Pels que no som del barri, el bèlit ens sóna a música celestial. Aquest joc practicat sembla que de forma lleugerament diferent per nois i noies no era estès arreu de la ciutat. Jo, que sóc de la zona de la Rutlla i de la Creu, no n’havia sentit a parlar mai.

Un joc que té similituds al palo-mato, que es fa amb dos equips i que es pica un pal ovalat de la mida d’un puro amb una pala de fusta anomenada cana, fent saltar el bèlit des de terra donant-li un cop fort en un dels extrems. Així doncs, ja tenim els primers campions del món de bèlit. Va ser l’equip verd que va guanyar el vermell després d’un doble desempat a dues-centes cinquanta canes. La igualtat va presidir en tot moment la competició que va ser seguida per un nombre important d’incondicionals els quals van recordar amb satisfacció una etapa important de la seva infantesa.

La festa va ser seguida per moltíssima gent que van gaudir de tots els actes. El bon temps i l’excel·lent programació ha satisfet tant els membres de la comissió, que ja han posat fil a l’agulla a la propera edició de la festa. Les orquestres van arrossegar molt de públic, sobretot la Selvatana, i les activitats del diumenge, per a grans i petits, ompliren de nou de plaça Assumpció. Aquesta, sota la mirada atenta d’unes obres quasi acabades que serviran per ampliar el centre cívic que tanta falta fa per donar millor servei al barri, haurà tingut de teló de fons una façana en un estat de pintura força lamentable. Per sort que la inauguració de l’ampliació dels locals comportarà, a no tardar, la neteja de la façana i així recuperar una imatge de blanc imperial (per no dir nuclear) que és el que pertoca. Llàstima que no s’aprofités la bastida existent fins pocs dies abans i així estalviar temps i diners.

Un record també per la festa del barri de Montilivi en l’obertura conjunta de les festes majors dels barris. Un barri aquest que s’ha vist transformat en la darrera dècada per les noves necessitats urbanístiques que, entre d’altres, han permès més integració amb la ciutat, millors connexions vials i millors serveis. Dos barris, dues èpoques i dues festes majors que els agermana. La proposta per l’any vinent seria fer el segon campionat del món de bèlit entre aquests dos barris tot aprofitant la festa. I qui sap si també es podria fer de petanca. Idees no en falten. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)