/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 28 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.122 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTOS: JOAN MARIA PALAHÍFOTOS: JOAN MARIA PALAHÍ
: : Els mil i pico > Els mil retalls de premsa :: hemeroteca | 18·04·2005

EXCLUSIVA MUNDIAL
El Dimoni presenta l’escultura projectada
per Torres Monsó per a l’IES Santa Eugènia

El Dimoni |

El ha obtingut en exclusiva les imatges de la presentació a la comunitat escolar de l’IES del projecte d’escultura pensat per l’eugenial Paco Torres Monsó per al centre educatiu eugenienc. D’igual manera també publiquem el text que reforça el treball del veí escultor i la maqueta de l’obra dissenyada.

Torres Monsó ha pensat en l’ecologia

L’Institut és Escola Verda. Per això, ha dissenyat una gran columna de 8 metres d’alçada i base quadrada, feta amb corten i pintada de verd.

La sostenen quatre vigorosos tirants fortament ancorats al terra, que simbolitzen l’esforç de la humanitat per sostenir el tòtem de la natura i de la vida.

Els tirants dibuixen amb les arestes de la columna triangles isòsceles, la més sòlida i indeformable de les estructures. Situat al bell mig del jardí, el menhir (el més clàssic i antic dels monuments humans) brollarà auster i potent com una permanent fita de reflexió.

Torres Monsó ha pensat en la ciència

L’Institut és un lloc de cultura i de saviesa. Per això, per completar la verticalitat vertiginosa de l’obelisc, ha dissenyat un banc d’alumini de 5 metres de llarg i 2 d’ample. En l’ample seient, hi esculpirà en relleu la fórmula d’Einstein: E=mc2. Aquest element s’instal·larà equidistant dels tres edificis que tanquen el pati (gimnàs, tallers i menjador) i de la columna. La fórmula ha canviat el sentit de la ciència i del món, del saber i de l’aprendre. Al pati, amb alumnes i professors passant a prop i asseient-s’hi, serà símbol permanent d’estudi i voluntat.

Torres Monsó ha pensat també en la pau

L’Institut és una institució educativa que té l’encàrrec dels pares i de la societat de formar persones responsables, democràtiques, integradores, solidàries i no-violentes. Com si d’una casualitat còsmica es tractés, Torres Monsó ha descobert que la columna que ha dissenyat i els tirants que la sostenen vigorosament, mirats frontalment, dibuixen el símbol de la pau. [Jordi Vilamitjana · IES Santa Eugenia]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)