/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 24 març de 2018 | 3a Època | Edició núm. 13.565 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico El 8 de Març a l'Institut Santa Eugènia Aquest passat dijous -8 de març- hem celebrat el Dia Internacional de la Dona Treballadora a l'Institut Santa Eugènia de Girona. Les activitats s'han concentrat a l'hora del pati i amb la caravana solidària com a referent. Els professors han repartit polseres amb el lema Llibertat sense excuses a tots els alumnes. [caption id="attachment_61055" align="aligncenter"…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Foto de família i veïns amb Tomàs Ayala i En Tomàs, tot celebrant els 95 anys d'aquest eugenial FOTO: ELDIMONI.COMFoto de família i veïns amb Tomàs Ayala i En Tomàs, tot celebrant els 95 anys d'aquest eugenial FOTO: ELDIMONI.COM
: : Eugenials > Veïns eugenials | 23·04·2017

Per Sant Jordi, l’eugenial veí Tomàs Ayala fa 96 primaveres: moltes i moltes felicitats!!!

Joan Ayala i Espígol | Pont del Dimoni
Tomàs Ayala i Angelina Espígol FOTO: ARXIU FAMILIAR JOAN AYALA i ESPÍGOL

Tomàs Ayala i Angelina Espígol FOTO: ARXIU FAMILIAR JOAN AYALA i ESPÍGOL

Tomàs Ayala, va néixer el dia de Sant Jordi de 1921, a Port de Bouc (a la regió francesa de Provença-Alps-Costa Blava) i és veí de la rotonda del de de Ter; era el segon de cinc germans, fill d’emigrats murcians, naixia quan els seus pares feien la verema a França. En Tomàs va tenir una infància complicada; finalment, la família es va quedar a viure a Girona, a la plaça Nova del Teatre, i va estudiar l’elemental al Col·legi Grup Escolar (al costat de l’Hotel Ultònia).

Angelina Espígol

Angelina Espígol

Duran la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), va passar molta fam; a l’any 1939, a l’edat de 18 anys, va estar a punt d’anar al front, però en arribar el final de la guerra, no hi va haver d’allistar-se. Després, el varen cridar els nacionals a complir el servei militar i va sumar tres anys i mig de mili, controlant la frontera amb l’Estat francès.

En Tomàs i en Tomàs FOTOS: EL DIMONI

Elisenda Dou, Bea Sánchez, Joan Ayala, l’avi en Tomàs Ayala i en Tomàs

Allà es va guanyar l’estima dels seus superiors i dels seus companys, pel fet de saber llegir i escriure. Després de moltes feines d’oficina i de dependent, ja en la vida civil, va entrar a treballar al banc BBVA de Girona, a on es va jubilar. Els seus amics saben que és molt futbolero però que li agraden tots els esports.

Va ser en aquella època que es va casar amb la seva dona, Angelina Espígol, i varen tenir un fill (Joan Ayala i Espígol); té dues netes (Anna i Sílvia); i tres besnéts (Jana, Nil i Blai).

Degut a la seva desinteressada col·laboració amb l’Associació de Veïns de de Ter, durant més de 20 anys, el poble eugenienc l’hi va dedicar un capgròs, en Tomàs, que la Colla Gegantera eugenienca passeja pel món.

Visca en Tomàs i en Tomàs!!! Moltes felicitats, veí!!!

Tot el poble amb en Tomàs Ayala FOTO: ELDIMONI.COM

Tot el poble amb en Tomàs Ayala FOTO: ELDIMONI.COM

L’any passat, 95 anys!

Sant Jordi al migdia, la Colla gegantera de de Ter, l’Associació de Veïns i l’Assoc. de la Gent Gran de de Ter va organitzar un homenatge al nostre estimat veí Tomàs Ayala, en el seu 95è aniversari, amb la presència d’En Tomàs -el capgròs inspirat en Ayala, el seu germà– i tota la patuleia de capgrossos i gegants eugeniencs. Hi va haver, també, un vermutet per a tothom i el nostre veí Tomàs Ayala va rebre el seu capgròs petit de record, a l’Ateneu Eugenienc (antiga Allende). Tots (família, veïns i amics) hem per fet costat Tomàs Ayala i l’hem felicitat col·lectivament: gràcies, Tomàs, pel teu exemple i moltes felicitats! Ets un eugenial! 

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)