/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 febrer de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico «Els records fan una ciutat», eldimoni.com publica el text guanyador del 1r 'Premi literari Jordi Vilamitjana' de Nancy Romero Sempre havia cregut que quan s'estima una ciutat és perquè s'hi ha nascut, però estava totalment equivocada. Una ciutat no s'arriba a estimar per si s'hi ha nascut o passat tota la infància i adolescència. Si arribem a emocionar-nos passejant per qualsevol dels carrers que l'envolten, és perquè recordem aquells moments que vam compartir amb…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 16·09·2010

Eugenial l’aprovació per unanimitat de la moció per a la reconstrucció del Pont del Dimoni i…

Ramon Macaya |

No oblidem, però, que fa quasi 30 anys ja es va aprovar aquesta reconstrucció i ara es tracta de ratificar l’acord. Durant aquests anys, l’Associació de Veïns Santa Eugènia, conjuntament amb altres entitats, associacions i el conjunt de veïns i veïnes, ha reivindicat aquest acord de 1981, arribant a l’actual ratificació. Per això, en un dia com avui -14 de setembre- d’entusiasme i alegria, és bo recordar la feina feta pels anteriors presidents i juntes de l’Associació de Veïns per mantenir viu el record del Pont del Dimoni.

I també el reconeixement a tantes persones anònimes i a la resta d’entitats del barri per la defensa del Pont del Dimoni com a tret diferencial i identitari dels eugeniencs i eugenienques.

Però ara comença un nova etapa per aconseguir que la redacció del projecte i l’assignació pressupostària siguin una realitat i no es quedin en un calaix esperant temps millors. Ja hem esperat massa i ara no valen excuses.

Ens consta que la voluntat de l’Ajuntament de Girona va en aquest sentit, però ara ja es tracta de passar als fets. L’AV no abaixarà la guàrdia i -juntament amb totes les entitats, veïns i veïnes i grups polítics*– no pararem fins a veure renéixer en nostre símbol més preuat. Us invitem a tots i a totes a mantenir viu el Pont del Dimoni i -ara sí- a reconstruir-lo.

Felicitem-nos tots els que d’alguna manera o un altre, en el present o en el passat, hem creat aquest espai de memòria col·lectiva arribant al dia d’avui, en que la reconstrucció ja està més a prop.

Enhorabona!

Ramon Macaya Bou és el president de l’AV Santa Eugènia de Ter

*AV Santa Eugènia, AV Sant Narcís, AV Güell-Devesa, Amics de la UNESCO de Girona, Assoc. de Comerciants de Santa Eugènia de Ter, Assoc. de motos Dimonis de Santa Eugènia, Assoc. Xirois de Santa Eugènia de Ter, Assoc. Cat. per a l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR), Assoc. d’Hostaleria de Girona i Radial, Assoc. d’Amics del Museu d’Art de Girona, Assoc. Taca (assoc. d’artistes de les comarques gironines), Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Banc del Temps Pont del Dimoni, Casal parroquial La Patuleia de Sant Narcís, Club de lectura del barri de Sant Narcís, Club Esportiu Santa Eugènia de Ter (CESET), Colla de jocs de taula de Sant Narcís, Comunitat parroquial de Santa Eugènia de Ter (catequistes, Càritas, Centre Infantil i Juvenil Parroquial-CIJP), Coordinadora d’AMPAs Santa Eugènia·Sant Narcís, MIJAC Santa Eugènia de Ter, Mou-te en Bici (plataforma per l’ús de la bici), CCG Edicions, e-revista Els Mil i Pico [IES Santa Eugènia], revista El Despertador de Sant Narcís, periòdic-e El Dimoni [eldimoni.com]… grups municipals de l’Ajuntament de Girona de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i PPC i la CUP.

> text de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament del 14·09·2010 [pdf, clic aquí]

> projecte: noupontdeldimoni-1357-2010 [pdf]

> justificacions: noupontdeldimoni-justificacions

> text de la moció presentada per les entitats el 17·05·2010 [pdf, clic aquí]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

20 − seven =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)