/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 16·09·2010

Eugenial l’aprovació per unanimitat de la moció per a la reconstrucció del Pont del Dimoni i…

Ramon Macaya |

No oblidem, però, que fa quasi 30 anys ja es va aprovar aquesta reconstrucció i ara es tracta de ratificar l’acord. Durant aquests anys, l’Associació de Veïns, conjuntament amb altres entitats, associacions i el conjunt de veïns i veïnes, ha reivindicat aquest acord de 1981, arribant a l’actual ratificació. Per això, en un dia com avui -14 de setembre- d’entusiasme i alegria, és bo recordar la feina feta pels anteriors presidents i juntes de l’Associació de Veïns per mantenir viu el record del .

I també el reconeixement a tantes persones anònimes i a la resta d’entitats del barri per la defensa del com a tret diferencial i identitari dels eugeniencs i eugenienques.

Però ara comença un nova etapa per aconseguir que la redacció del projecte i l’assignació pressupostària siguin una realitat i no es quedin en un calaix esperant temps millors. Ja hem esperat massa i ara no valen excuses.

Ens consta que la voluntat de l’Ajuntament de Girona va en aquest sentit, però ara ja es tracta de passar als fets. L’AV no abaixarà la guàrdia i -juntament amb totes les entitats, veïns i veïnes i grups polítics*– no pararem fins a veure renéixer en nostre símbol més preuat. Us invitem a tots i a totes a mantenir viu el i -ara sí- a reconstruir-lo.

Felicitem-nos tots els que d’alguna manera o un altre, en el present o en el passat, hem creat aquest espai de memòria col·lectiva arribant al dia d’avui, en que la reconstrucció ja està més a prop.

Enhorabona!

Ramon Macaya Bou és el president de l’AV de Ter

*AV, AV, AV-Devesa, Amics de la UNESCO de Girona, Assoc. de Comerciants de de Ter, Assoc. de motos Dimonis de, Assoc. Xirois de de Ter, Assoc. Cat. per a l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR), Assoc. d’Hostaleria de Girona i Radial, Assoc. d’Amics del Museu d’Art de Girona, Assoc. Taca (assoc. d’artistes de les comarques gironines), Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Banc del Temps , Casal parroquial La Patuleia de, Club de lectura del, Club Esportiu de Ter (CESET), Colla de jocs de taula de, Comunitat parroquial de de Ter (catequistes, Càritas, Centre Infantil i Juvenil Parroquial-CIJP), Coordinadora d’AMPAs·Sant Narcís, MIJAC de Ter, Mou-te en Bici (plataforma per l’ús de la bici), CCG Edicions, e-revista Els Mil i Pico [IES], revista El Despertador de, periòdic-e El [eldimoni.com]… grups municipals de l’Ajuntament de Girona de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i PPC i la CUP.

> text de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament del 14·09·2010 [pdf, clic aquí]

> projecte: noupontdeldimoni-1357-2010 [pdf]

> justificacions: noupontdeldimoni-justificacions

> text de la moció presentada per les entitats el 17·05·2010 [pdf, clic aquí]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)