/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 30 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.458 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Eugenials > Enric Marquès (1931-1994) | 20·03·2005

Eugenial Enric Marquès i Ribalta

Manel Mesquita |

A www.eldimoni.com, el periòdic-e de de Ter, trobem publicat un fotomuntatge que l’eugenial (eugenienc genial) Enric Marquès i Ribalta va realitzar el 1981 per a El, que aleshores s’editava sobre paper. L’any anterior -1980- havia set un primer Any Masó, promogut pel centenari del naixement de l’arquitecte Rafael Masó. Aquella aportació gràfica de l’Enric reprodueix la familiar teulada cònica de l’edifici de la Punxa incorporant en el vèrtex, amb l’estil dels dibuixos de Fidel Aguilar, la imatge de Masó. Marquès redacta un text per acompanyar el seu fotomuntatge: «Projecte de monument a En Rafael Masó erigit al bell cim de la Casa de la Punxa, amb la qual cosa de Ter tindria, en la zona d’expansió immobiliària, un parió de l’Àngel de la Catedral de Girona». Vint-i-quatre anys més tard, l’expansió immobiliària continua i ho taca tot. La utopia del projecte de l’Enric és plenament vigent i urgent. Sens dubte. No seria sobrer un àngel laic que vetlli i protegeixi les hortes de (i les tomates de Torres Monsó), ara que coincideix que es prepara un nou Any Masó -2006- en commemoració del centenari de l’obtenció de la titulació de l’arquitecte i que l’Ajuntament de Girona té pendent l’anunciadíssim Pla Especial sobre aquest indret. «Exigiu», finalitzava l’Enric adreçant-se als veïns de en el pregó de la Festa Major de 1993, «perquè de pressupostos, per exemple per a la basquetmania i altres manies, bé en surten». O per a l’Auditori, afegiria ara de ben segur!

El proper Primer de Maig, que és quan es clou l’expo Enric Marquès periodista del Museu d’Història de la Ciutat de Girona, tornarem a retrobar-nos.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)