/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 juny de 2018 | 3a Època | Edició núm. 13.658 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico L'INS Santa Eugènia finalitza el curs amb la graduació dels estudis postobligatoris, avui Tot allò que comença té un final. L'Institut Santa Eugènia, de Girona, celebra l'acte de graduació dels alumnes dels estudis obligatoris avui -dilluns 25 de juny- en el Teatre Reparada Domènech del Centre cívic del barri de Sant Narcís. El propòsit és fer un reconeixement als alumnes que finalitzen una etapa educativa en aquest curs 2017-2018,…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Exterior de Can Ninetes, seu del centre cívic i de diverses associacions FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERAExterior de Can Ninetes, seu del centre cívic i de diverses associacions FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERA
: : Cultura > Actualitat | 16·06·2018

L’escapisme va ‘aterrar’ a Can Ninetes

Joaquim Bohigas | Santa Eugènia de Ter

Un Escape Room comunitari ambientat en una nit dels anys 50 sota l’impacte d’una inquietant tempesta. Una notícia terrible es dona a conèixer: s’ha produït un crim. L’objectiu és descobrir qui és l’assassí i l’organització dona un màxim d’una hora per a trobar la resposta. Aquesta és la proposta immersiva que es va desenvolupar a -Centre cívic- de el passat dissabte -16 de juny-. L’escapisme, d’origen nord-americà, és una activitat d’oci creixent en popularitat a bona part d’Europa que, essencialment, consisteix que un grup de persones és tancat en una habitació i han de resoldre alguna qüestió, que es desenvolupa a través d’una narració, abans d’un temps establert.

Els grups que hi participen són, en la majoria de casos, amics o familiars ben disposats a passat una estona ben divertida. És molt important la col·laboració per a resoldre els enigmes que es van plantejant i, d’aquesta manera, resoldre el cas. És, per tant, un joc intel·lectual en què la lògica pren molta rellevància, i no tant la vessant física. Els responsables de l’activitat poden ajudar als participants, en el cas que observin que tenen molts de problemes en una qüestió a superar.

Les temàtiques que es desenvolupen en les sessions d’escapisme, que, de moment, es desenvolupen majoritàriament en les anomenades sales d’escapada, són variades, i abracen des de la fantasia a les aventures passant per la d’orientació infantil o les aventures. En aquest tipus d’activitats, es treballa qüestions com el treball en equip o l’enginy en el moment d’afrontar el cas i prendre decisions. Cada grup que participant assumeix el rol de protagonista de l’activitat. Solen estan formats per al voltant de les cinc persones a fi de facilitar que es mantingui cohesionat i no es treballi de manera paral·lela. També és una qüestió d’espai, a causa de la capacitat de les sales.

A, l’activitat tenia quatre passis (17 hores, 18.15h, 19.30h i 20.45h) i les persones interessades havien de formar grups de 6 o 7 persones. El preu de participació era de 3€ (cada membre del grup). Els menors de 8 a 12 anys tenien la inscripció gratuïta, tot i que havien d’anar acompanyats d’un adult. Les inscripcions s’havien de formalitzar la recepció del centre cívic. Els preus que s’oferien a són inferiors als del mercat, on les sessions d’escapisme es desenvolupen en sales especialitzades i gestionades per la iniciativa privada.

L’Escape Room de estava organitzat per l’associació Qatsina i el Centre cívic de, i ha rebut la col·laboració del Banc del Temps , del grup de teatre TdeSet i de Cuina’t el Català, també de Freebox i la Impremta Girona.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)