/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Exterior de Can Ninetes, seu del centre cívic i de diverses associacions FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERAExterior de Can Ninetes, seu del centre cívic i de diverses associacions FOTO: JOAQUIM BOHIGAS i MOLLERA
: : Cultura > Actualitat | 16·06·2018

L’escapisme va ‘aterrar’ a Can Ninetes

Joaquim Bohigas | Santa Eugènia de Ter

Un Escape Room comunitari ambientat en una nit dels anys 50 sota l’impacte d’una inquietant tempesta. Una notícia terrible es dona a conèixer: s’ha produït un crim. L’objectiu és descobrir qui és l’assassí i l’organització dona un màxim d’una hora per a trobar la resposta. Aquesta és la proposta immersiva que es va desenvolupar a -Centre cívic- de el passat dissabte -16 de juny-. L’escapisme, d’origen nord-americà, és una activitat d’oci creixent en popularitat a bona part d’Europa que, essencialment, consisteix que un grup de persones és tancat en una habitació i han de resoldre alguna qüestió, que es desenvolupa a través d’una narració, abans d’un temps establert.

Els grups que hi participen són, en la majoria de casos, amics o familiars ben disposats a passat una estona ben divertida. És molt important la col·laboració per a resoldre els enigmes que es van plantejant i, d’aquesta manera, resoldre el cas. És, per tant, un joc intel·lectual en què la lògica pren molta rellevància, i no tant la vessant física. Els responsables de l’activitat poden ajudar als participants, en el cas que observin que tenen molts de problemes en una qüestió a superar.

Les temàtiques que es desenvolupen en les sessions d’escapisme, que, de moment, es desenvolupen majoritàriament en les anomenades sales d’escapada, són variades, i abracen des de la fantasia a les aventures passant per la d’orientació infantil o les aventures. En aquest tipus d’activitats, es treballa qüestions com el treball en equip o l’enginy en el moment d’afrontar el cas i prendre decisions. Cada grup que participant assumeix el rol de protagonista de l’activitat. Solen estan formats per al voltant de les cinc persones a fi de facilitar que es mantingui cohesionat i no es treballi de manera paral·lela. També és una qüestió d’espai, a causa de la capacitat de les sales.

A, l’activitat tenia quatre passis (17 hores, 18.15h, 19.30h i 20.45h) i les persones interessades havien de formar grups de 6 o 7 persones. El preu de participació era de 3€ (cada membre del grup). Els menors de 8 a 12 anys tenien la inscripció gratuïta, tot i que havien d’anar acompanyats d’un adult. Les inscripcions s’havien de formalitzar la recepció del centre cívic. Els preus que s’oferien a són inferiors als del mercat, on les sessions d’escapisme es desenvolupen en sales especialitzades i gestionades per la iniciativa privada.

L’Escape Room de estava organitzat per l’associació Qatsina i el Centre cívic de, i ha rebut la col·laboració del Banc del Temps , del grup de teatre TdeSet i de Cuina’t el Català, també de Freebox i la Impremta Girona.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)