/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 09·05·2009

Es va presentar a Can Ninetes el SUCRE, la moneda de l’Alternativa Bolivariana d’Amèrica

Sebas Parra |

Un any després de la presentació -al Centre cívic- del llibre de Pascual Serrano Medios violentos. Palabras e imágenes para el odio y la guerra, el col·lectiu de les terres gironines “amigues de l’ALBA” ha tornat a amb una de les seves habituals activitats mensuals. En aquest cas una xerrada sobre El sucre, la moneda de l’ALBA: repercussions en l’economia mundial a càrrec de Ricardo Molero Simarro, investigador en la Universidad Complutense de Madrid i membre del consell de redacció de la revista Economía crítica y crítica de la economía. L’acte, que va omplir la sala de gom a gom, va comptar amb la presència de Marcela Khan, del Consolat de la República Bolivariana de Barcelona, i va ser presentat per l’infògraf solidari Pep Caballé.

Ricardo Molero va explicar què és el SUCRE (sigles del Sistema Únic de Compensació Regional de Pagaments) dient que és un sistema basat en la solidaritat i la independència que neix cercant una alternativa a l’especulació del capitalisme financer que ha fet explotar la bombolla de les hipoteques originant l’actual crisi de l’economia mundial. Es va posar en marxa el passat 26 de novembre pel conjunt dels països de l’ALBA (Cuba, Veneçuela, Nicaragua, Hondures, Bolívia, Dominica i Saint Vincent i les Grenadines) i Equador com un primer pas per deixar de banda el dòlar com a moneda de referència en els intercanvis comercials dels països d’Amèrica Llatina i avançar cap a la creació d’una moneda única comuna.

El col·loqui es va perllongar per més de dues hores mostrant l’interès pel tema i pels canvis de tota mena que es donen arreu d’Amèrica i, especialment, els liderats per l’ALBA, Alternativa Bolivariana para los Pueblos de nuestra América.

Sebas Parra és veí de de Ter i membre de les “amigues de l’ALBA” i del col·lectiu gironí de suport a l’AEPCFA de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)