![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
El passat dijous -16 de juliol- va tenir lloc a una reunió extraordinària de la Junta de l’Associació de Veïns -oberta a socis i veïns- amb el regidor de barri, Joan Pluma, i el director del Projecte d’intervenció integral Pla de barris i viles Santa Eugènia·Can Gibert del Pla, Jordi Xirgo.
Urbanització de la frontissa; PMU antic Mercat de; nova urbanització del carrer Maçana; nova urbanització dels carrers Montnegre i Orient; urbanització del carrer de Baix i de la plaça de la; reforma de la plaça de (plaça del Barco); incorporar els patis de del Pla al domini públic; adequació del mobiliari urbà i retirada de cables; cooperació per a l’accessibilitat en edifics privats; 1a fase de rehabilitació de la Marfà; reconversió de l’actual Biblioteca Salvador Allende en Centre per a joves; creació d’un Centre de dia per a la gent gran; creació d’una xarxa de comunicacions wimax; explotació de la xarxa wifi per al servei de la ciutadania; aïllar acústicament el CEIP (Col·legi Groc); aïllar acústicament el Col·legi Montfalgars; eliminació de barreres arquitectòniques; i millora de l’accessibilitat a les escoles del sector. Promoció d’accions per a l’equitat de gènere; Pla de promoció comercial del carrer Maçana; lluita contra l’absentisme escolar; reforç dels centres oberts per a infants i adolescents; activitats extraescolars; promoció de l’associacionisme; nous espais i activitats per a la millora de la convivència; i accions per conèixer la diversitat.
L’Ajuntament de Girona estudia fer la frontissa de sense l’aparcament subterrani previst. Finalment, el consistori només demanarà pròrroga pel «Pla de barris» fins al 2010
EL PUNT > L’Ajuntament de Girona està estudiant la possibilitat d’executar l’obra de la frontissa de sense l’aparcament subterrani que s’hi preveia. Així ho va admetre ahir -dijous 16 de juliol- el regidor d’Urbanisme, Joan Pluma, en vista de la dificultat de fer viable una concessió de l’aparcament amb la baixa rotació que s’hi preveu. Tot i això, encara s’estudien alternatives per fer realitat el pàrquing. Pluma va avançar que finalment es demanarà pròrroga del Pla de barris només fins a l’octubre de 2010.
La baixa rotació de vehicles que es preveu en el projecte d’aparcament subterrani de la frontissa de i les dificultats de fer-lo viable per a una empresa concessionària han provocat que l’Ajuntament de Girona estudiï fer la reurbanització de la frontissa sense aquesta infraestructura.
El regidor d’Urbanisme, Joan Pluma, va admetre aquesta possibilitat, si bé encara es va mostrar optimista per trobar «una solució imaginativa i valenta que permeti fer-lo viable». Una de les possibilitats és vincular el nou aparcament i explotació a zones blaves del mateix barri o a l’explotació per part de l’empresa encarregada d’altres aparcaments de la ciutat. Pluma va demanar ajornar la decisió final fins al setembre, quan se sabrà si alguna empresa aspira a fer el nou aparcament o si s’ha de fer la frontissa sense l’aparcament. En una reunió amb els veïns de, el tercer tinent d’alcalde va admetre que no és possible que l’obra de l’aparcament, valorada en uns 8 milions, la pugui afrontar el consistori amb inversió municipal.
Per contra, Pluma va anunciar que finalment el consistori demanarà una pròrroga d’un any, fins a l’octubre de 2010, per fer la despesa prevista en el Pla de barris i no de dos com s’havia dit inicialment. Per això, va garantir que dues de les tres fases de la frontissa estaran acabades a l’octubre de l’any que ve.
També estarà acabat en aquesta data el centre de dia i la plaça de 700 m² a l’antic emplaçament del Mercat de.
A l’any 2010, s’ha previst realitzar la primera fase de la renovació de la plaça de, més coneguda com la plaça del Barco. La primera actuació preveu arreglar la seguretat i la part més pròxima a les cases. La resta de plaça s’haurà de fer amb els propers pressupostos municipals, ja que l’obra costarà uns 600.000 €.
Els veïns presents es van mostrar preocupats pel retard dels projectes i la sensació que «no es nota la inversió que havia de suposar una neteja de cara per al barri». També van comentar la sensació que els projectes al barri van més lents i tenen més problemes que a la resta de sectors de la ciutat.
Les obres de recuperació i rehabilitació de l’antiga fàbrica Marfà començaran al setembre, segons el regidor d’Urbanisme, Joan Pluma. Aquestes obres acumulen diversos retards sobre els terminis previstos inicialment, però ahir Pluma, en la reunió amb l’Associació de Veïns, va explicar que actualment s’ha posat a licitació el projecte i s’espera que al setembre s’adjudiqui i s’iniciïn les obres. La previsió és que les obres s’allarguin entre «dos o tres anys» per tenir conclòs tot el projecte executiu, que comportarà la recuperació de l’antic edifici, on se situarà la nova Biblioteca Salvador Allende. Es tracta d’una inversió de 4,8 milions €, dels quals 3 provindran del Pla de barris, mentre que la resta sortiran dels pressupostos municipals. Es tracta de l’obra més important que s’inclou dins de l’actuació del Pla de barris i els veïns de la zona van lamentar l’incompliment reiterat dels terminis que s’havien anunciat, en especial tenint en compte que si s’haguessin complert les previsions hauria d’haver estat acabat aquest setembre. [Dani Vilà · El Punt]