/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 20 octubre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.871 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 05·04·2014

Entitats eugenials, al Fòrum Social Català

Sònia Cervià | Coord'ONG Solidàries

L’Escudella Solidària, el Banc del Temps , l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA) -totes tres membres de la Mancomunitat de·Can Gibert-,  la Fundació Utopia de la Plataforma Educativa, l’EcoXarxa Girona  -i totes elles amb seu i/o activitat a i- són algunes de les 35 entitats que van moure peça al Fòrum Social Català 2014 del passat dissabte -5 d’abril-. L’editor del periòdic-e, Manel Mesquita, va ser una de les tres persones encarregades de recollir les propostes i idees que van sorgir al llarg de la jornada, en la trentena llarga d’activitats programades.

Els Fòrums Socials volen ser espais de generació d’alternatives, petits laboratoris promoguts per la societat civil, on cuinar noves receptes per fer front a un sistema neoliberal -el nostre- on qui mana són les multinacionals i les grans corporacions. Els Fòrums Socials són una iniciativa per pensar com i què volem canviar d’aquest sistema injust, massa orientat al benefici econòmic i que deixa de banda les persones. L’edició del Fòrum Social Català 2014 a Girona arriba en un moment clau, de clar retrocés dels nostres drets, amb importants retallades socials i en el sector públic. Ara, més que mai, la ciutadania ha de pensar, debatre i organitzar-se per a aconseguir la transformació social. No és casualitat, doncs, que l’edició 2014 del FSCat Girona hagi doblat el número d’activitats programades -xerrades, videofòrums, exposicions, debats, etc.- sobre cooperació internacional, lluita sindical, tercer sector, món ecologista, solidaritat, sobre la fe, l’economia social, l’ensenyament, els mitjans de comunicació o la igualtat de gènere. Totes les activitats van girar entorn tres grans eixos: el de les lluites, el dels drets socials i el de les alternatives al capitalisme. I també amb activitats per a la mainada.

L’Escudella Solidària va ser l’encarregada de fer el dinar (amb opció vegetariana); els tiquets  que es podien adquirir anticipadament, a un preu popular de 7 €, en diferents punts com la Coordinadora ONG Solidàries (c. Mestre Francesc Civil, 3 de Girona) i la Mancomunitat de de Ter.

Per la seva banda, l’AEPCFA va organitzar un videofòrum sobre el documental Escletxes, de l’artesà informàtic Pep Caballé. La Fundació Utopia, de la Plataforma Educativa, va presentar un projecte de cooperació i dones emprenedores i l’EcoXarxa Girona va parlar de la moneda social, com alternativa a l’euro. Però hi havien moltes més activitats que es poden consultar al programa del FSCat Girona 2014.

Després de la sessió de conclusions que van relatar els periodistes Irene Casellas, Pau Lanao i Manel Mesquita, el FSCat 2014 a Girona va finalitzar amb la música de Paula Grande, Quartet Piacevole, Cheri, Suc de Civada i Nombres Propios. La cita va ser a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

Més informació:

www.fscatgirona.cat

www.facebook.com/FSCatGirona

@FSCatGirona

1
Tinc més informació
Comentaris

Una resposta a “Entitats eugenials, al Fòrum Social Català”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)