/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 04 octubre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.220 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

President durant un any de Caixa de Girona. Joan Paredes (a l'esquerra), el dia que va rellevar Pere Franch (dreta) a Caixa de Girona FOTO: DIARI DE GIRONAPresident durant un any de Caixa de Girona. Joan Paredes (a l'esquerra), el dia que va rellevar Pere Franch (dreta) a Caixa de Girona FOTO: DIARI DE GIRONA
: : Eugenials > Veïns eugenials | 08·08·2004

Enterrament de Joan Paredes a Santa Eugènia

El Dimoni | Santa Eugènia de Ter

> L’església parroquial de de Ter es va quedar petita dissabte a la tarda per l’enterrament de Joan Paredes Hernández, que va morir divendres a l’edat de 77 anys. Durant la missa, Joan Valls -mossèn de la parròquia- va destacar la religiositat de Joan Paredes, i també va agrair la feina que aquest va fer per, ja que des de l’Associació de Veïns va ser un dels impulsors de la construcció del pavelló i de la parròquia.

Joan Paredes era una persona molt valorada dins l’àmbit empresarial gironí i va ser assessor de diverses empreses. A més, va ser president de Caixa de Girona i regidor de l’Ajuntament de Girona en l’època de l’alcalde Joan Bonet. Diferents personalitats de l’àmbit polític -com el conseller Joaquim Nadal i la regidora de CiU Zoila Riera- i empresarial, així com amics i coneguts, van emplenar l’església per despedir-lo. [08·08·El Punt]

> Joan Paredes Hernández, que va presidir Caixa de Girona entre el juny de 1995 i el juny de 1996, va morir ahir a l’edat de 77 anys. La seva activitat professional s’havia centrat en l’assessoria d’empreses, fonamentalment del sector carni, però va tenir una intensa vida pública tant en el camp econòmic, com en el polític i en el de la formació. Casat amb Enriqueta Baulida, va tenir vuit fills. La cerimònia religiosa en la seva memòria s’oficiarà dissabte a dos quarts de sis de la tarda a l’església de de Ter, temple del qual va ser un dels més ferms impulsors.

Va ser president de l’entitat durant poc més d’onze mesos, durant una etapa de transició entre la dimissió de Pere Franch (que va haver de deixar la presidència per complir amb la llei de caixes), i el nomenament d’Arcadi Calzada.

Paredes es va incorporar a Caixa de Girona l’any 1978, quan en va ser nomenat vocal. Després va ocupar la vicepresidència segona de l’entitat d’estalvis (1980-1985) i, abans de ser nomenat president, en va ocupar la vicepresidència primera durant el mandat de Pere Franch (1985-1995). L’actual president de Caixa de Girona, Arcadi Calzada, va qualificar ahir Joan Paredes com una «persona d’una gran personalitat i fermes conviccions a qui li va tocar encapçalar la caixa en una transició tranquil·la i exemplar».

Segons Calzada, «Paredes era una persona molt caracterísitica del tarannà gironí: honest, molt pencaire, un gran professional que s’estimava el seu territori». «A la Caixa li va donar una imprompta de rigor i molt personal, en el sentit que coneixia molt bé els sectors empresarials i econòmics de la demarcació», va afegir el president de l’entitat d’Estalvis. «Era un home eficaç, aparentment discret, però d’una personalitat clara i definida. Un gironí de cap a peus», va concloure Calzada.

Joan Paredes era professor mercantil i auditor de comptes, camp en el que va assessorar moltes empreses de la demarcació, sobretot del sector càrnic. Va ser president del Col·legi Oficial de Titulars Mercantils i Empresarials de Girona i regidor de Finances a l’Ajuntament de Girona l’any 1974 durant l’alcaldia d’Ignasi de Ribot.

Gran amic del també expresident de la Caixa de Girona Pere Franch, amb qui compartia la seva afició per l’excursionisme, Paredes també va ser un dels principals impulsors de l’Institut Tècnic Agrari de Bell-lloc del Pla, al consell d’administració del qual va pertànyer fins fa pocs anys. La Generalitat va reconèixer la seva trajectòria atorgant-li la Medalla Francesc Macià al mèrit al Treball. [07·08·Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)