/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 26 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.334 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

L'invencible Jordi Vilamitjana amb les pedres originals del Pont del Dimoni, a Mas Xirgu actualment FOTO: EL DIMONI (18·10·2011)L'invencible Jordi Vilamitjana amb les pedres originals del Pont del Dimoni, a Mas Xirgu actualment FOTO: EL DIMONI (18·10·2011)
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 24·06·2014

Els veïns veuen més a prop recuperar el Pont del Dimoni; la Mancomunitat de Santa Eugènia de Ter amb l’aprovació del projecte

Jordi Nadal | El Punt Avui

El president de l’Associació de Veïns, Ramon Macaya, admet que el fet que la junta de govern local de l’Ajuntament de Girona hagi aprovat recentment el projecte de reconstrucció del li fa veure “més a prop que mai” la recuperació del monument. En aquest sentit, Macaya constata la “satisfacció” dels veïns en veure desencallada una de les grans reivindicacions històriques del barri.

El president de l’entitat veïnal dóna per completa una primera etapa del procés, la d’aconseguir que es facin ja passos reals cap a l’execució del projecte: “Ara ja és factible fer-ho”, considera. Avisa, però, que queda la fase important, que és l’obra en si. En aquest sentit, espera que els tràmits burocràtics i la cerca de finançament no la retardin més.

Situació del nou

Macaya espera que el finançament de l’obra de reconstrucció tingui un caràcter transversal i de ciutat, i que hi col·laborin tant les administracions públiques com empreses privades, i que també hi hagi una part del pressupost que es cobreixi amb aportacions populars: “Ha de ser una obra de tots, de recuperació del patrimoni històric de de Ter, i per això esperem que tothom s’hi impliqui.”

El pont no s’ubicarà exactament al lloc on estava històricament, ja que actualment hi ha una plataforma -la de la rotonda del de la cruïlla entre la frontissa del Riu i el passeig d’Olot-. Es col·locarà uns metres més al nord, a l’altura del carrer Mare de Déu dels Àngels des de la banda dreta del riu, i el carrer de la Riera Maçana a la banda esquerra.

Una llarga espera

El govern de Girona va aprovar el 6 de juny de 2014 el projecte de reconstrucció del . La junta de govern local va fer l’aprovació inicial del projecte, a fi de procedir dins els terminis que marca la llei a l’exposició pública i possibilitar la participació dels ciutadans. L’Ajuntament de Girona posa d’aquesta manera fil a l’agulla a un projecte llargament reivindicat pels veïns de de Ter. Es tracta, a més, d’una promesa del consistori que ja fa 33 anys que es va fer. Va ser en un ple l’11 de març de 1981, en què el consistori va assumir per primer cop [el segon cop, 14·09·2010] el compromís de reconstruir l’emblemàtic pont.

L’estiu passat, l’actual govern municipal, en mans de CiU, va fer l’adjudicació del projecte bàsic i executiu per a la reconstrucció. L’adjudicació es va fer per 72.600 € a l’arquitecte Ramon Ripoll. Aquest arquitecte ja havia fet uns anys abans un avantprojecte sobre la possibilitat de tornar a construir el pont, en un encàrrec que en aquell moment li va fer l’Associació de Veïns i la Mancomunitat de·Can Gibert, i amb el qual, segons Macaya, estan plenament identificats.

> text de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament del 14·09·2010 [pdf, clic aquí]

> avantprojecte: noupontdeldimoni-1357-2010 [pdf]

> justificacions: noupontdeldimoni-justificacions [pdf]

> text de la moció presentada per les entitats el 17·05·2010 [pdf, clic aquí]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)