/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa > 2010 :: Retalls de premsa | 26·01·2010

Els veïns de Santa Eugènia surten del Pla de barris de Girona perquè no se’ls fa cas: argumenten la marxa del Consell per la lentitud dels projectes

Dani Vilà |

EL PUNT > Els veïns de de Ter de Girona han decidit dimitir i deixar el Consell del Pla de barris com a mesura de protesta «per la lentitud de les obres» i per palesar «el poc pes i influència de les opinions» que hi aporten els veïns. Això sí, l’Associació de Veïns admet que la sortida del Consell serà temporal fins que l’Ajuntament accepti les propostes que fan els veïns del barri i els diversos projectes comencin a executar-se. Entre altres demandes, reclamen que la reforma a la plaça del Barco es faci de cop i no per fases, un petició que també es trasllada a la frontissa de, que els veïns no volen que es faci per fases.

Farts de promeses incomplertes per part de l’equip de govern i de veure que els projectes més importants del Pla de barris s’inicien ara quan ja haurien d’estar acabats, l’AV ha decidit no participar en el Consell directiu del Pla de barris que se celebrarà la setmana que ve. El president de l’AV, Ramon Macaya, argumenta la decisió presa per l’entitat «per la lentitud dels projectes del Pla de barris». En aquesta línia, Macaya també afegeix que la seva sortida de l’òrgan es mantindrà «fins que es tingui més en compte l’opinió dels veïns».

Des del barri es recorda que projectes cabdals previstos en el Pla de barris, com ara la rehabilitació de la Marfà, la reforma de la plaça de o la transformació de la frontissa, «tot just comencen o encara estan per començar quan ja haurien d’haver-se acabat». Els veïns reclamen al consistori que la reforma de la plaça del Barco s’executi de manera global i no per fases com es preveu, una petició que també val per a la frontissa de. En aquest últim projecte, a més, demanen que s’executi l’aparcament subterrani que s’hi preveia i que entenen que és molt necessari «des del punt de vista social del barri».

Macaya lamenta que l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, no hagi respost encara una carta que l’AV va fer pública fa uns mesos i que ja li havia enviat abans de l’estiu, en què expressaven el seu malestar pel ritme del Pla de barris i demanaven responsabilitat públiques per part dels gestors municipals del Pla de barris.

La plaça del Barco, mig embastada

Els treballs de rehabilitació de la plaça, més coneguda popularment com a plaça del Barco, han deixat gairebé mitja plaça inutilitzada per les obres d’aquesta primera fase. El projecte de l’Ajuntament de Girona preveu que aquesta primera fase serveixi per arreglar i ampliar la zona de pas més propera als habitatges. Amb un pressupost d’uns 150.000 €, l’objectiu és garantir que els vehicles d’emergència com ara ambulàncies i bombers puguin entrar fins a tocar de l’entrada de les escales, un fet que fins ara no era possible. Els treballs fins ara han rebentat bona part de la vorera, el petit mur i part de la plaça. En un extrem, una baixada garantirà l’accés dels vehicles. La resta de fases s’hauran de fer en els propers pressupostos municipals i hauran de servir per fer una plaça més accessible, amb l’objectiu de fomentar que es converteixi en el punt neuràlgic de la vida social del barri de.

Enderrocs a l’antiga Marfà

A final de la setmana passada van començar els enderrocs dels edificis annexos a l’antiga fàbrica Marfà. Els treballs per tirar a terra aquestes estructures s’han de fer amb molta cura perquè estan agafades a l’edifici històric de la Marfà. Es calcula que l’enderroc d’aquests edificis s’allargarà un parell de setmanes. Aquests treballs s’emmarquen en el projecte de recuperació i rehabilitació de l’antiga fàbrica Marfà per convertir-la en un centre cultural i social per al barri. L’obra s’inclou dins el Pla de barris i s’hauria d’haver acabat l’any passat, però finalment ha començat ara i suposarà la inversió de més de tres milions d’euros. Un cop s’hagin tirat a terra aquests edificis annexos es començarà a fer el cos separat de l’edifici històric que es destinarà a una sala polivalent. Paral·lelament s’iniciarà la recuperació de l’edifici històric, que tindrà bucs d’assaig i diverses sales polivalent.

Documents relacionats

> Carta oberta dels veÏns de a l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)