/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.278 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la trobada, a Urbanisme de l'Ajuntament de GironaUna imatge de la trobada, a Urbanisme de l'Ajuntament de Girona
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 28·03·2008

Els regidors Joan Pluma i Lluïsa Faxedas es reuneixen amb els veïns de Santa Eugènia per tractar del futur del Pont del Dimoni i les pedres

El Dimoni |

Divendres -28 de març- va tenir lloc a l’Ajuntament de Girona la primera trobada dels signants de l’escrit entrat al registre municipal -el 8 de març- adreçat a l’àrea d’Urbanisme del consistori gironí, en relació al pla de treball sobre les pedres del [clic aquí], amb els regidors Joan Pluma, tinent d’alcalde d’Urbanisme i regidor delegat per a·Can Gibert del Pla, i M. Lluïsa Faxedas, tinenta d’alcalde de Cultura i Educació.

Francesc Torrent, president de l’AV, Dolors Reig, presidenta d’Amics de la UNESCO, Joan Baron, d’UNESCOGI, i Manel Mesquita, editor d’eldimoni.com, varen actuar en representació dels signants de l’escrit i varen transmetre les opinions del veïns i veïnes expressades en la reunió celebrada el 25 de febrer, a, sota la crida Dignifiquem les pedres del .

Pluma, Faxedas i Torrent

En un ambient distés de treball es va arribar a l’acord d’establir un pla d’actuació en relació a les pedres del dipositades al Cementiri de de Ter.

Prèviament, sanejar l’espai que actualment ocupen les pedres per tal de garantir la salubritat i la seguretat de l’indret; després, realitzar un estudi i avaluació de l’estat i nombre de les pedres esmentades (el resultat hauria de ser un dossier-informe que es dipositaria a l’Arxiu municipal); i tot seguit -i en funció de l’informe anterior- obrir un debat veïnal per tal de valorar on i de quina manera es pot tornar a armar el , i -en paral·lel- iniciar les consultes i reunions amb els tècnics de l’Ajuntament (i qui s’estimi oportú) que permetin valorar les propostes de recuperació del .

Informe relatiu a l’estat de les restes de l’antic de

Joan Pluma va facilitar a la reunió un informe -molt interessant- elaborat, ara fa cinc anys -17 de setembre de 2003- per Urbanisme de l’Ajuntament de Girona i que es accessible sencer fent clic aquí en format pdf:

«Informe relatiu a l’estat de les restes de l’antic de, que es troben dipositades en un recinte del Cementiri municipal d’aquell barri i les possibilitats de reconstrucció del pont en funció de les dades fotogràfiques que es disposen provinents de l’Arxiu municipal d’imatges (negatius del fons Narcís Sans). //…//»

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)