/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 25 setembre de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Esports L'eugenienc del GEiEG Josué Canales fa un temps de 48,21 i es queda a tocar de la final L'atleta grupista Josué Canales -i alumne de l'Institut Santa Eugènia- ha pres part a la primera eliminatòria de les tres que formaven les semifinals de la prova dels 400m del Campionat del Món juvenil d'atletisme, a Kenya. Canales ha aturat el crono amb un temps de 48,21, creuant la línia de meta en quarta posició, cosa…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El Pont del Dimoni sempre present a la Festa Major eugenienca (pl. Barco) FOTOS: ARXIUEl Pont del Dimoni sempre present a la Festa Major eugenienca (pl. Barco) FOTOS: ARXIU
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 20·09·2004

Els ponts de Santa Eugènia de Ter

Albert Quintana |

A la Festa Major de d’aquest any, s’ha fet sentir el clam de Volem el . A rel de les activitats infantils, moltes persones, grans i petits, duien en el sopar popular una xapa amb la reivindicació al pit. La pregonera Pilar Solench també el va reclamar.

Santa Eugènia ha estat des de sempre una vila de ponts. Amb Girona, a través del , i amb Salt –vila hortolana i obrera com. De fet, Santa Eugènia de Ter ha estat i és el pont del Pla entre Salt i Girona. Les passeres i les travesses del Ter… vers l’altra riba. Durant els anys 60 fou un veritable pont d’acollida per a moltes famílies vingudes d’altres indrets de la península.

D’un temps ençà, però, al nostre barri s’hi van construint nous ponts. El Pont de la Interculturalitat, a través de la relació i la convivència de moltes cultures a les nostres places, escoles i centres educatius. Una bona mostra d’això, en va ser la I Jornada de Jocs Interculturals que van organitzar les famílies a través de les AMPA de i, aplegant a un miler de criatures i pares i mares. El pont de la coneixença de les famílies, el pont de l’amistat entre infants, el pont de la relació i el diàleg quotidià, la voluntat comuna d’una educació de qualitat pels nostres infants i joves…

El Pont del Diàleg Intereligiós. Aquesta primavera, per primera vegada, es van visitar mútuament el Consell de la Parròquia de i el Consell de la Mesquita del nostre barri. Primer va ser a la mesquita per compartir les necessitats del seu local i després a la parròquia per valorar la seva activitat. Un primer pas, per aprendre a respectar-nos i a compartir les conviccions més profundes. Un primer pas que n’ha de possibilitar molts d’altres.

I també el Pont de la Ciutadania, de la participació en pla d’igualtat en la construcció i dinamització del nostre barri des de la renovació del Pla Educació i Convivència. Les entitats del nostre sector, diverses i actives, configuren un teixit social que des de fa molts anys manté i reivindica accions de ciutadania compromesa amb la seva realitat, per fer el barri de tots i totes.

Però el veritable pont que els uneix a tots ha estat la festa al carrer que hem viscut aquest dies. Amb vilatans de tota mena que han participat i s’han sentit seva la Festa Major. La plaça del Vaixell, la plaça de, convertida en el cor de la immensa vitalitat que traspua el nostre barri i la seva gent.

Tots aquests ponts, el de la ciutadania, el del diàleg intereligiós, el de la interculturalitat, el de l’acollida, entre Salt i Girona… són els que volem pel nostre barri i que volem veure simbolitzats per la reconstrucció del nostre emblemàtic . Per rememorar l’essència de la nostra vila que és ser pont.

Albert Quintana i Oliver,
un eugenienc

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

17 − four =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)