/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 06 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.283 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTO: ELS MIL I PICOFOTO: ELS MIL I PICO
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 06·03·2008

«ELS MIL I PICO»: LES PEDRES JA HI SÓN
Dimecres 5 març, les pedres del Pont del Dimoni van tornar al Cementiri de Santa Eugènia de Ter

Els mil i pico |

ELS MIL I PICO [05·03·2008] > El col·lectiu de redacció de l’e-revista Els mil i pico de l’IES va confirmar dimecres -5 de març- a eldimoni.com que les pedres del van tornat allà d’on no havien d’haver sortit dimarts -4 de març-, el Cementiri de de Ter, del carrer Montnegre cantonada amb el carrer d’Enric Marquès i Ribalta.

Misteris diabòlics? Benvingudes, de nou!

:: 1r Estudi-esborrany de l’estat de les pedres

> . Reflexions per a la indentificació dels elements arquitectònics…
[clic aquí (pdf del 25 de febrer)]

:: Antecedents

:: 25 DE FEBRER A CAN NINETES
> Les pedres del no han de sortir del Cementiri de:
es va fer una reunió de veïns per dignificar les pedres del

:: JOAN PLUMA ESCRIU A ELDIMONI.COM
> Continuen plenament vigents els acords relatius
al presos per l’Ajuntament

Girona trasllada a Mas Xirgu les pedres del :
Pluma diu que avui s’explicarà als veïns

Traslladades FOTO: EL DIMONI

DIARI DE GIRONA [05·03·2008] > L’Ajuntament de Girona va traslladar ahir -4 de març- al migdia les pedres del que es trobaven al Cementiri de fins al magatzem municipal de Mas Xirgu. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Pluma (PSC), va explicar que el trasllat estava previst des de feia mesos i que es va fer per seguretat. El trasllat va generar ahir suspicàcies dels veïns. Pluma va voler esvair qualsevol dubte i va aclarir que «en el magatzem de Mas Xirgu no estaran barrejades amb el material de treball». Per a tranquil·litat dels veïns, avui 5 de març, s’explicarà i es farà el trasllat de les pedres acompanyats dels veïns perquè comprovin que es fa amb garanties. Pluma va recordar que l’Ajuntament de Girona té el compromís de recuperar el pont.

Els veïns del barri gironí de de Ter van estar debatint durant les últimes setmanes sobre el futur de les 185 pedres numerades del , que daten de 1357 i que es trobaven al carrer Montnegre, a la part dreta del cementiri. A finals del mes passat -25 de febrer- es van reunir al Centre cívic de, convocats per l’Associcació de Veïns, el periòdic digital El i els Amics de la Unesco de Girona. Llavors, la principal preocupació dels convocants era que les pedres no abandonessin el Cementiri de de Ter, on fins ara es trobaven.

Fa unes setmanes els veïns van comptabilitzar unes 185 peces o fragments que fan pensar que gairebé hi hauria totes les peces que formaven els arcs i la cornisa d’aquest pont que travessava el riu i que va construir Guillem de Montfullà el 1357. Els veïns van considerar urgent que les pedres no sortissin d’allà i que, provisionalment, es col·loquessin en un del parterres del cementiri, la qual cosa permetia recomptar-les bé i valorar el seu estat i mirar d’esbrinar si encara era visible la numeració que en el seu moment es va fixar. Els participants a la reunió van assenyalar la voluntat de reconstruir el pont sobre un riu.

Les obres d’ampliació del Cementiri de de Ter anunciades per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona va generar preocupació entre els veïns del barri de, els quals temien que les 185 pedres que constituïen el pont original (desmuntat l’any 1968) es perdessin o deterioressin.

Després de la reunió a, l’AV va demanar als veïns que deixessin més fotos sobre el per tal d’identificar les peces.

Amb el suport de l’Ajuntament de Girona, van decidir fer un concurs d’idees entre els veïns del barri per decidir on es reconstruia l’històric , quan aquest any es commemora els 40 anys que va ser desmuntat. A la mateixa reunió al centre cívic, l’AV va anunciar que ajudarà l’associació d’Amics de la Unesco perquè pugui catalogar, ordenar, fotografiar i analitzar totes les pedres que es guardaven a la part civil del Cementiri de amb l’objectiu de fer el dossier per reconstruir el pont. [Diari de Girona]

Les pedres del es guardaran a Mas Xirgu

EL PUNT [05·03·2008] > Les pedres de l’històric (1357), que es va desmuntar ara fa 40 anys, es guardaran als magatzems d’arqueologia que les brigades municipals de Girona tenen al polígon de Mas Xirgu. Ahir -4 de març- un camió es va endur part de les pedres, un fet que va generar confusió, ja que hi havia el compromís municipal que no es mourien del Cementiri de de Ter. L’Ajuntament s’ha compromès que avui -5 de març- tornin les pedres al cementiri, però el regidor de barri, Joan Pluma, assegura que es guardaran a Mas Xirgu. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)