/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 20 octubre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.871 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la tala dels arbres a la carretera de Santa Eugènia, el passat diumenge 30 d'abril FOTOS: EL DIMONIUna imatge de la tala dels arbres a la carretera de Santa Eugènia, el passat diumenge 30 d'abril FOTOS: EL DIMONI
: : Les hortes > Opinió | 15·05·2006

Els arbres als quals fa esment Jordi Vilamitjana

Joan Pluma |

Els arbres als quals fa esment Jordi Vilamitjana* de la carretera de, carrer Joan Maragall i plaça Pompeu Fabra es reposaran al final dels processos d’urbanització als qual es sotmeten aquests espais públic. No se’n perdrà cap, ans al contrari, se’n plantaran més dels que hi havia i es substitueixen per espècies més ben adaptades al medi urbà.

A la plaça Ferran el Catòlic és cert que se’n varen tallar per fer una zona de jocs infantils, en un espai fins ara colonitzat per ocells i inaccessible a les persones. Se n’han deixat tres.

A la Devesa, confesso que més enllà del que es va tallar per raons de seguretat després que caigués un senyor pi sobre uns jocs infantils, no recordo cap altra arbre tallat. Potser es refereix als que hi havia davant la plaça de braus i cal recordar que aquest és un espai també subjecte a remodelació.

Més enllà d’això, em permeto fer avinent que només a la nova urbanització de Mas Masó, s’hi plantaran més de 600 arbres i d’aquests, darrera l’IES de, se’n plantaran més de 300.

Em sembla una mostra ben precisa del balanç en matèria d’arbres a la ciutat. Des de fa anys mantenim una política caracteritzada per substituir els arbres que s’han de treure per altres i crear en els nous espais urbanitzats, àrees ben arbrades.

El balanç demostra fins a quin punt no es menysté altres formes de vida, ans al contrari, i de quina manera el llibre de Joan Vallès, Els arbres de Girona, es veuria engruixit.

Joan Pluma és regidor d’Urbanisme i regidor dels barris de i del Pla

:: *JORDI VILAMITJANA
> Els arbres de Santa Eugènia

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)