/Hemeroteca
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 19 maig de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.082 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Carles Rahola (1881-1939) FOTO: ARXIU EL DIMONICarles Rahola (1881-1939) FOTO: ARXIU EL DIMONI
: : Hemeroteca > Retalls de premsa, ràdio, tv i internet | 03·02·2012

eldimoni.com finalista dels Premis Carles Rahola en la categoria de millor informació local digital

El Dimoni |

Pel que fa al premi a la millor informació digital dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, els finalistes elegits pel jurat són la televisió per internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic-e de de Ter

EL PASSAT DIVENDRES 3 de febrer

L’acte de lliurament dels premis se celebra divendres -3 de febrer- a l’Auditori Palau de Congressos de la ciutat de Girona, a les 8.30 del vespre, i compta amb la presència de la majoria dels participants i amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.

El jurat avaluador dels 93 treballs que s’han presentat a la 3a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local es va reunir per elegir els finalistes de cadascuna de les 7 categories.

Després de posar en comú els diferents punts de vista i de les oportunes deliberacions, els integrants del jurat van triar com a finalistes en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o premsa-e el reportatge publicat a la Revista de Girona titulat Un empordanès a la cort de Hassan II, de Jordi Carreras; la sèrie Gironins al món, d’Alfons Petit, publicada al dominical del Diari de Girona; i l’article Esclaves de la llibertat, de Tura Soler, publicat també a la Revista de Girona.

Els programes Camí gironí de Sant Jaume, de Francesc Ahumada i Jordi Carrera, emès a Televisió de Girona; Somnis atrapats, de Marc Faro i Anna Teixidor, que es va poder veure al 33; i Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès a Canal Català, són els 3 finalistes del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió-e.

En la categoria de fotografia, el jurat va escollir com a finalistes les fotos Els joves de l’encenedor, de Pere Duran; Ryanair es difumina, de Joan Castro; i la sèrie L’esprint final de Mas, d’Eddy Kelele.

Pel que fa al premi a la millor informació digital, els 3 finalistes elegits pel jurat són la televisió per internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic-e.

Com que al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio només es van presentar 3 treballs, el guanyador es proclama el mateix dia de la cerimònia.

El jurat ha decidit no atorgar el premi al millor projecte sobre comunicació perquè l’únic treball presentat -tot i la seva qualitat- no s’ajusta a les bases de la convocatòria. Igualment, s’ha declarat desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional.

Reconèixer la tasca de la professió periodística

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola 2011 tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. En aquesta 3a edició s’ha mantingut tant el nombre de participants com de treballs presentats en l’anterior.

La categoria que ha registrat més participació ha estat la dedicada al millor treball en premsa escrita o en línia, seguida de les de fotoperiodisme, informació digital, televisió, comunicació institucional, ràdio i projecte.

Els guardons han tornat a tenir una molt bona acollida entre els professionals de la comunicació, tant pel que fa al nombre de participants com d’obres presentades. Així, s’ha passat dels 45 autors de la 1a edició als 54 de l’actual, i de 82 treballs a 93, tot i que hi ha hagut un lleuger descens en relació amb l’any passat, quan va haver-hi 99 obres i 59 autors.

Els Premis Carles Rahola es divideixen en 7 categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Tots els premis estan dotats amb 1.000 €, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que tenia una dotació de 2.000 €.

La categoria que ha registrat més participació en aquesta edició és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, per al qual s’han presentat 21 autors (un 38,8% del total) amb 43 treballs; seguida del premi de fotoperiodisme, amb 9 participants i 25 treballs.

Millor informació digital

El premi a la millor informació digital –que s’ha estrenat aquest any– ha estat molt ben acollit i ha rebut 10 treballs presentats per 9 aspirants.

Millor treball en televisió o televisió-e

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia és el que ha experimentat un creixement més gran respecte a la segona edició, de manera que s’ha passat dels 3 treballs i els 3 participants de l’any passat als 9 projectes presentats per 8 aspirants.

Millor treball en ràdio o ràdio-e

Al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia s’hi han presentat 3 autors amb idèntic nombre de treballs, igual que a la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)