/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 juliol de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.868 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge d'arxiu del Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONIImatge d'arxiu del Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONI
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 25·01·2012

El TSJC triplica l’expropiació a Santa Eugènia; l’alt tribunal dóna la raó a sis propietaris del mercat; la indemnització es fixa en 594.000 euros

Dani Vilà |

EL PUNT AVUI [26·01·2012] > Girona pagarà immediatament el sobrecost a; el govern municipal farà efectiu el pagament per evitar que augmentin els 60.000 € d’interessos; Puigdemont diu que el govern “assumeix una motxilla carregada de llast”

L’equip de govern de Girona preveu pagar “immediatament” la quantitat fixada pel Tribunal Superior de Justícia Catalunya (TSJC) en concepte d’expropiació de les parades de l’antic mercat de de sis propietaris. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va indicar que l’equip de govern va tenir coneixement de la resolució el mes de desembre i ja van “preveure una provisió de fons per afrontar el pagament”.

El mateix alcalde indica que s’ha decidit pagar tan aviat com sigui possible “per no generar un augment dels interessos de demora”. El TSJC va gairebé triplicar el cost d’expropiació que havia previst inicialment l’anterior govern per desenvolupar i calcula unes indemnitzacions d’uns 594.000 €. En aquesta quantitat, encara cal sumar-hi uns 60.000 € més dels interessos de demora des de l’agost de l’any 2007.

L’equip de govern va demanar un aclariment a l’alt tribunal sobre les xifres de la sentència i, segons Puigdemont, “ha suposat un estalvi de 12.000 €”.

Males notícies

Tot i això, Puigdemont admet que la sentència i el cost “no són bones notícies, perquè són uns diners que no tenen retorn per a la ciutat”. Tenint en compte que el projecte prové de l’època del tripartit, Puigdemont lamenta haver “d’assumir una motxilla carregada de llast” i recorda als grups que formaven el govern anterior que mai van donar suport a les propostes de CiU des de l’oposició quan reclamaven responsabilitats polítiques a la gestió urbanística que en aquell moment duia Joan Pluma. [El Punt Avui]

El TSJC triplica l’expropiació a; l’alt tribunal dóna la raó a sis propietaris del mercat; la indemnització es fixa en 594.000 € i interessos

EL PUNT AVUI [25·01·2012] > El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha etzibat l’enèsim revés judicial a l’Ajuntament de Girona donant la raó a sis propietaris de parades de l’antic mercat de. L’alt tribunal català reconeix que el preu d’expropiació que el consistori havia pagat no s’ajustava als drets dels propietaris, i en triplica el cost inicial.

Les advocades del Despatx Fuentes de Girona que han portat el cas, Marta Fuentes i Jessica Martínez, indiquen que si inicialment l’Ajuntament havia previst pagar uns 207.000 € per l’expropiació, el TSJC ha quantificat en 594.000 el cost, quantitat que gairebé triplica la que havien de percebre aquests sis propietaris. “El TSJC afirma que ni el valor de la construcció ni el del solar eren ajustats”, manifesten les lletrades.

Les advocades alerten, a més, que a la quantitat fixada per l’alt tribunal català “caldrà sumar-hi els interessos de demora des de l’agost de 2007”, un fet que encara farà incrementar més el cost que haurà d’assumir l’Ajuntament de Girona.

Fuentes i Martínez indiquen que un cop s’hagi notificat la resolució al consistori i hagi tornat l’expedient del cas a l’Ajuntament, el consistori disposarà de dos mesos per fer efectiu el pagament que especifica la sentència en cadascun dels sis propietaris que han arribat fins al final del cas. Les advocades també destaquen “la confiança que des del primer dia han tingut els propietaris que l’Ajuntament estava fent les coses malament i que se’ls donaria la raó”. Cal tenir present que la lluita dels propietaris va arrencar el 2006, i des d’aquell moment han hagut de fer front al cost de dos peritatges externs per acudir al jurat d’expropiació en primer terme i després a la via judicial.

Un pla més que maleït

La transformació de l’antic mercat de està generant grans maldecaps a l’Ajuntament de Girona, ja que a banda de la resolució judicial de les expropiacions, el TSJC ja va anul·lar els dos plans d’actuació urbanística que afectaven el sector, així com la modificació puntual del pla general que li corresponia. Al sector, s’hi havia de fer un centre de dia, ara encara per obrir, així com pisos de protecció que estan a mig construir. El consistori encara podria rebre més males notícies perquè els propietaris podrien reclamar indemnitzacions per un procés urbanístic que no s’ajusta a la llei.

La xifra

594.000 € és la quantitat que fixa ara el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) com a preu per a les expropiacions de sis dels propietaris del mercat.

La data

07.08.2007 és la data a partir de la qual caldrà pagar interessos als propietaris i que se sumaran a la quantitat fixada. [El Punt Avui]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)