/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.460 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTO: CHRYS COVENEYFOTO: CHRYS COVENEY
: : Les hortes > Hortes de Santa Eugènia Eugènia de Ter | 06·10·2005

El treball de la Plataforma dóna fruits

Hortes i Ribes |

La Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes del Ter vol expressar el seu regust agredolç pel desenllaç del reglament urbanístic de les Hortes de de Ter.

Ens felicitem d’haver desencadenat la redacció del Pla especial de les Hortes de de Ter i d’haver influït decisivament en evitar que el seu contingut agredís els usuaris. Així com d’haver promogut la primera Audiència pública i aconseguit que el Pla especial aprovat inicialment es pengés al web municipal, facilitant-hi l’accés per part de tothom, tot i que ens preguntem per què ara no hi és disponible l’aprovat definitivament.

Malgrat que es tracta d’un projecte anterior a la creació de la Plataforma, hem aconseguit també modificar el Pla parcial del Parador del, en el qual finalment es destinarà bona part del sector a horta social, tot i que malauradament tira endavant la urbanització de part d’aquestes hortes. Sort que a internet ha quedat registrat perfectament el procés [us convidem a consultar-ho a eldimoni.com/hortesiribesdelter].

En aquests moments poc més del 80% de l’espai que ens queda de les Hortes de de Ter ha quedat protegit pel planejament municipal. Desgraciadament el pràcticament 20% restant està amenaçat de desaparició (9,07% Parc urbà, 6,92% edificis del Parador del i aproximadament un 4% Frontissa de) i tampoc hi ha cap garantia per a la Sèquia i els seus ponts.

El ple de l’Ajuntament de Girona ha recollit la major part de les de les 32 al·legacions i 42 peticions que la Plataforma va formular al Pla especial, però n’ha deixat fora tres de les més significatives, ho detallem tot seguit:

Les zones verdes a-Can Gibert del Pla

El projecte de la Llei de barris

 El Parc urbà de transició a les hortes dissenyat dins l’espai agrari no resoldrà les greus mancances de zones verdes que té Santa Eugènia, amb aquest projecte els regidors han perpetrat un engany massiu als veïns, ja que es pressuposa que les hortes s’abandonaran i això difícilment passarà mai. A més, si finalment es pogués dur a terme, el Parc no serviria per integrar les hortes al barri sinó que representaria una nova barrera entre aquest i les hortes, a banda d’una greu agressió al Conjunt Patrimonial de la. Davant la condemna que l’Ajuntament en ple ha fet als veïns, els quals disposen només de 0,46 m2 de zones verdes per habitant mentre la mitjana de Girona és de 28,5 m2/hab*, des de la Plataforma es promouran actuacions per aconseguir espais verds dins el barri.

El vial de les hortes

 La posició inamovible de mantenir la previsió de traçar una carretera per sobre les hortes protegides testimonia la poca il·lusió que la seva preservació desperta entre els regidors. Davant el mur que des de l’Ajuntament s’ha alçat al respecte i amb la pilota passada per a la propera legislatura, la Plataforma anuncia que serà present en la campanya electoral per a què quedi clara la posició de tothom.

Pla especial de Protecció específic de la Sèquia

Cal un Pla especial de Protecció de la Sèquia
FOTO: TONI VILCHES

 La negativa de tractar la Sèquia com a allò que és: una de les obres hidràuliques més antigues de Catalunya amb greus problemes de manteniment i la única garantia de subministrament d’aigua a les hortes i a les zones aquàtiques que es pretenen recuperar; considerant-la una peça qualsevol de la xarxa fluvial de la ciutat, és una burla al sentit comú. Tenint en compte el tracte que ha rebut anteriorment la xarxa fluvial i la pròpia Sèquia per part de l’Ajuntament de Girona, amb el seu cobriment reiterat en tots els punts on s’hi ha actuat, des de la Plataforma exigim un Pla especial de Protecció específic de la Sèquia.

*Descripció de la situació urbanística i socioeconòmica (Situació medioambiental, pàg. 17) del Projecte d’intervenció integral del barri de Santa Eugènia-Can Gibert aprovat pel ple municipal de l’Ajuntament de Girona del passat 13 de setembre

Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes del Ter (Aiguabarrejos del Ter al Gironès)
Agrupament Escolta Sant Cugat (Salt); Associació de Naturalistes de Girona; Associació de Propietaris i Usuaris de les Hortes de de Ter; Associació de Veïns Pedret-Salesians (Girona); Associació de Veïns de; Associació de Veïns del; Associació de Veïns del Barri Vell i sector Autopista (Salt); Ateneu de la Vall de Llémena; Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona; Ateneu 24 de juny; ElDimoni.com de de Ter; Els Xirucaires (Salt); Galanthus (Celrà); Grup de Defensa del Ter; Grup del Projecte Rius de la Gent Gran de Salt; Grup Editor de la Revista de Sarrià de Ter; Grup Gironí de Defensa del Territori (Casal Independentista El Forn); Grup Muntanya Sarrià; La Farga, Revista de Salt; La Llémena Espai Natural; Marfull (Salt); Mou-te en Bici; Societat d’Estudis i Recerca de Salt; UGT de Girona; i hortolans de la Sèquia

07·10·2005 :: DIARI DE GIRONA
> La Plataforma diu que té un regust «agredolç» amb el Pla de les Hortes
La Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes del Ter ha expressat el seu regust «agredolç» pel desenllaç del Pla especial de les Hortes de de Ter. La Plataforma se satisfà perquè ha «desencadenat» la redacció del Pla i d’haver «influït decisivament» en evitar que el seu contingut agredís els usuaris. No obstant, lamenta tres punts. Un fa referència al manteniment de la possibilitat de construir un vial al mig de les hortes en un futur. També es qüestiona que el parc urbà pensat al costat de la sèquia resolgui els problemes de zones verdes del barri de. Finalment, es lamenta la negativa de tractar la Sèquia com una de les obres hidràuliques més antigues de Catalunya amb greus problemes de manteniment. L’Ajuntament manté que la sèquia forma part de la xarxa hidràulica municipal i que ja està protegida. [Diari de Girona]

05·10·2005 :: RETALLS DE PREMSA
> El Pla especial de les Hortes s’aprova amb la reserva per fer-hi el vial si es veu necessari

01·10·2005 :: HORTES i RIBES
> La Plataforma en defensa de les Hortes i Ribes del Ter des l’absolut desconeixement…

29·09·2005 :: RETALLS DE PREMSA
> L’Ajuntament de Girona va presentar dimecres a la premsa
el redactat definitiu del Pla especial de les Hortes de Santa Eugènia de Ter

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada