/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 28 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.456 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Els que va ser el Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONIEls que va ser el Mercat de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONI
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 06·02·2014

El Suprem obliga Girona a regularitzar l’edificabilitat d’un edifici de Santa Eugènia; una sentència resol que l’Ajuntament ha de modificar el Pla General per una operació de 2005 al Mercat

Tapi Carreras | Diari de Girona

Una sentència del Tribunal Suprem l’obliga ara l’Ajuntament de Girona a fer una modificació puntual del Pla General que permetrà a un edifici obtenir una edificabilitat que havia perdut arran de la polèmica operació que va servir per reconvertir l’antic Mercat de en un centre de dia, pisos de protecció oficial i una plaça.

Tot plegat va arrencar l’any 2005 i va desembocar en un seguit de denúncies dels propietaris i antics paradistes cap a l’Ajuntament de Girona que van posar en dubte el mètode del consistori per executar l’operació. Una d’aquestes denúncies és la que ha acabat amb una sentència contra l’Ajuntament i que es preveu resoldre amb la modificació del planejament urbanístic que s’ha d’aprovar en aquest proper ple municipal -10 de gener de 2014-.

“Ara ho regularitzarem i donarem compliment a la sentència”, va assegurar el regidor d’Urbanisme de Girona, Carles Ribas. El representant municipal va indicar que en l’operació de reconversió de l’antic mercat iniciada fa uns vuit anys, la disputa amb els veïns no era tant per temes polítics sinó tècnics.

El regidor d’Urbanisme ha explicat que tot va néixer perquè es va permetre fer un forat per sota l’edifici per permetre l’accés a la plaça. Això va treure una edificabilitat a l’edifici que es va traslladar a la part alta de l’immoble. Això però, es fa fer per mitjà d’un conveni amb la propietat sense deixar-ho constatat al Pla General. Ara l’Ajuntament aprovarà una modificació al planejament que permetrà un pis més a l’edifici per dotar-lo de l’edificabilitat perduda amb el forat.

Tot plegat formava part d’un Pla de Millora Urbana que va dividir l’actuació a l’antic mercat en dues parts, una de les quals afectava aquest edifici i l’altra als paradistes. Els paradistes sempre van considerar que l’operació s’havia de fer de forma conjunta i van portar el cas als jutjats que en diferents sentències de diversos tribunals els ha anat donant la raó.

L’Ajuntament havia decidit apostar per l’expropiació perquè era un sistema més ràpid. Calia anar de pressa perquè el projecte formava part del Pla de barris. Els tribunals van augmentar la indemnització que havia determinat l’Ajuntament i el tribunal d’expropiació. Encara hi ha alguns plets oberts.

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)