/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 24 maig de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico Projecte Arrelarreu: alumnes de l'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia expliquen un conte als més petits (vídeo) Un grup de nois i noies de l'Aula d'acollida de l'INS Santa Eugènia van explicar un conte als infants a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. El conte es titulava La llebre i la tortuga. Tota una experiència! Aquí teniu el vídeo (10')

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La Monar, eix vertebrador de la vida ciutadana? FOTO: GECLa Monar, eix vertebrador de la vida ciutadana? FOTO: GEC
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2017), protagonista: 660 anys | 25·03·2004

El Pont del Dimoni, a Montfullà

Josep Vicens i Cubarsí |

El durant segles va estar en servei al poble de de Ter sense que mai cap guerra o inundació el destruís. Finalment va ser desmuntat per la mà de l’home. Sembla que a l’Ajuntament de Girona li faci nosa (no en va ha estat ignorat durant anys o quasi perdut).

És un pont històric, és romànic. Construït pel mestre d’obres de Montfullà Guillem Granollers, era la via d’entrada cap a Girona de la carretera Vic-Anglès-Girona en aquest sector, essent una carretera de terra pròpia del seu temps. El pont és bell i no comprenc que proposin convertir-lo en una espècie d’urna mortuòria com seria reduir-lo a una escultura. El pont és bell per ell mateix, i per la història que arrossega mereix un millor destí. Em sembla un disbarat canviar-li la fisonomia.

Santa Eugènia té tot el dret a fer-se’l seu, ho és. Ara bé, Santa Eugènia ja no és un poble, forma part de l’àrea metropolitana de Girona i trobar-hi un emplaçament idoni, donat el creixement urbanístic, ho veig realment difícil. Per això proposo que s’emplaci al lloc on el seu creador, el mestre d’obres Guillem Granollers de Montfullà, el va concebre. A Montfullà encara existeix un bon tros d’aquesta antiga carretera. A Montfullà també existeixen restes als voltants de l’església, restes romanes importants. A Montfullà neix la sèquia els inicis de la qual, segurament romànics, són antics com el mateix . Per tant, trobar un emplaçament per muntar-lo tal com era seria idoni.

Al mateix temps honoraríem el seu constructor i conservaríem una història. A qui no li agradaria passejar pels paratges de Montfullà, gaudir del bell pont romànic, autèntic i fent la funció per a què va ser creat? [Cartes del lector · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

four + ten =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)