/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 24 abril de 2014 | 3a Època | Edició núm. 12.135 | Última actualització: 15.35h | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico Crònica des de Londres del viatge fi de curs Promoció 2012-2014 de l'IES Santa Eugènia Els estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Santa Eugènia han gaudit, des del dia 9 al 12 d’abril, d’uns dies meravellosos a Londres, en companyia de les professores Sílvia Esteve i Dolors Vilamitjana. Ens allotjàrem al Chiswick Court Hotel i aprofitàrem l’estada al 100%, sense presses, però sense pauses: el primer dia contemplàrem la…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La Monar, eix vertebrador de la vida ciutadana? FOTO: GECLa Monar, eix vertebrador de la vida ciutadana? FOTO: GEC
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2014), protagonista: 657 anys | 25·03·2004

El Pont del Dimoni, a Montfullà

Josep Vicens i Cubarsí |

El durant segles va estar en servei al poble de sense que mai cap guerra o inundació el destruís. Finalment va ser desmuntat per la mà de l’home. Sembla que a l’Ajuntament de Girona li faci nosa (no en va ha estat ignorat durant anys o quasi perdut).

És un pont històric, és romànic. Construït pel mestre d’obres de Montfullà Guillem Granollers, era la via d’entrada cap a Girona de la carretera Vic-Anglès-Girona en aquest sector, essent una carretera de terra pròpia del seu temps. El pont és bell i no comprenc que proposin convertir-lo en una espècie d’urna mortuòria com seria reduir-lo a una escultura. El pont és bell per ell mateix, i per la història que arrossega mereix un millor destí. Em sembla un disbarat canviar-li la fisonomia.

té tot el dret a fer-se’l seu, ho és. Ara bé, ja no és un poble, forma part de l’àrea metropolitana de Girona i trobar-hi un emplaçament idoni, donat el creixement urbanístic, ho veig realment difícil. Per això proposo que s’emplaci al lloc on el seu creador, el mestre d’obres Guillem Granollers de Montfullà, el va concebre. A Montfullà encara existeix un bon tros d’aquesta antiga carretera. A Montfullà també existeixen restes als voltants de l’església, restes romanes importants. A Montfullà neix la sèquia Monar els inicis de la qual, segurament romànics, són antics com el mateix . Per tant, trobar un emplaçament per muntar-lo tal com era seria idoni.

Al mateix temps honoraríem el seu constructor i conservaríem una història. A qui no li agradaria passejar pels paratges de Montfullà, gaudir del bell pont romànic, autèntic i fent la funció per a què va ser creat? [Cartes del lector · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

publicitat

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)