/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 07 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.346 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Feliu i Pluma, en un moment de la presentació a la premsa -dimecres passat- del Pla de les Hortes, aprovat ahir en el ple de l'AjuntamentFeliu i Pluma, en un moment de la presentació a la premsa -dimecres passat- del Pla de les Hortes, aprovat ahir en el ple de l'Ajuntament
: : Les hortes > Retalls de premsa | 06·10·2005

El Pla especial de les Hortes s’aprova amb
la reserva per fer-hi el vial si es veu necessari

Retalls de premsa |

DIARI DE GIRONA > Totes les formacions polítiques han acabat donant suport al redactat final del Pla especial de les Hortes. El text es va aprovar ahir amb la inclusió de les al·legacions que s’han estimat fruit de l’exposició pública del projecte inicial. El Pla especial es va aprovar tot i que manté un espai com a reserva en cas que en un futur si hagi de construir una carretera.
La reserva d’una franja per el possible vial havia estat motiu de crítica de quasi tots els partits. No obstant, només CiU, en l’aprovació inicial, va decidir abstenir-se. La formació nacionalista va decidir ahir sumar-se a la resta de partits per aprovar per unanimitat el Pla especial. Segons el regidor Joan Bosch, el redactat dóna prou garanties ambientals com per votar-hi a favor i incorpora moltes al·legacions. Pel regidor nacionalista, en el text queda prou clar que perquè el vial s’acabi construint caldrien estudis de mobilitat i ambientals.
La portaveu del PP, Concepció Veray, va esmentar, tot i votar a favor del Pla, que hauria preferit que s’hagués fet una modificació del Pla General, per eliminar definitivament aquesta reserva. El vial només es plantejarà en cas que amb la construcció de la futura A2 (la Nacional-II desdoblada) no es resolgui la mobilitat de la zona. Caldran, a més, estudis per corroborar-ho.
El Pla especial ja aprovat definitivament ha de servir per posar ordre a un espai d’unes 41 hectàries. A la zona que toca al Ter hi haurà un parc fluvial. A la zona de la sèquia es farà un parc d’ús urbà i al centre es mantindrà com a zona d’hortes, però estarà tot més «endreçat». El Pla regula la mida de les barraques (seran d’1 m x 1,5 m), la tipologia que hauran de tenir les tanques divisores o el tipus sistemes de rec. S’admeten les canyes i animals (en determinats casos) i es permet el guaret i diferents tipus d’adob.
El regidor d’Urbanisme i el de Medi Ambient, Joan Pluma i Ponç Feliu, van destacar que el Pla és fruit de moltes reunions amb diferents parts implicades, una llarga exposició pública i una Audiència on es va poder debatre des de tots els punts de vista.
En el plenari també es va aprovar el projecte d’obres complementàries d’urbanització al Parador del, on s’elimina la planificació d’una zona esportiva i on hi haurà un centenar d’hortes de lloguer. A més, a peu de l’avinguda Josep Tarradellas hi haurà dotacions.
CiU denuncia abocaments «de magnitud» al
El regidor de CiU a l’Ajuntament de Girona Joan Bagué va aprofitar el torn obert de paraula per expressar el neguit d’alguns veïns de sobre presumptes abocaments incontrolats al. Bagué va explicar que els residents han constatat que de vegades hi ha grans quantitats del que semblen restes de carn. Segons va relatar, aquests abocaments es poden veure quan plou molt. La sospita dels veïns és que alguna empresa o particular pot estar aprofitant els dies de pluja per abocar residus amb l’objectiu que quedin diluïts amb l’aigua. Tot acaba sortint per un forat d’uns tres metres de diàmetre que acaba al riu. Està situat entre la rotonda dels Maristes i la del , a l’alçada de l’encreuament de la frontissa amb el carrer Pere Compte.
Bagué va decidir fer públiques les inquietuds dels veïns perquè, segons va declarar, els abocaments fa temps que s’estan produint i tot i que els residents s’han queixat verbalment diversos cops a l’Ajuntament i a Medi Ambient de la Generalitat i que mai han vist implicació per tal que es resolgui la situació i més quan asseguren que són de «magnitud». L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va assegurar que prenia nota de la queixa i que es posaria en contacte amb la Generalitat per tal de comprovar el que succeïa. [Tapi Carreras · 05·10·2005 · Diari de Girona]

Canvis en el sentit del vot

EL PUNT > El ple d’ahir va aprovar el projecte d’obres complementàries d’urbanització del Parador del i el Pla especial de les Hortes. En els dos punts hi va haver canvis en el sentit del vot. En la primera qüestió va ser ICV-EA, que tot i estar a l’equip de govern sempre s’ha mantingut contrari a la urbanització del parador argumentant que és una «primera mossegada» per a la urbanització de les Hortes de. No obstant, la proposta es va aprovar ahir per unanimitat, després que les negociacions entre els altres dos socis de govern -PSC i ERC- han permès generar un centenar d’hortes de lloguer.
En la segona qüestió va ser CiU, a l’oposició, qui va passar d’abstenir-se en l’aprovació inicial a donar suport al Pla especial de les Hortes. L’argument que va esgrimir el grup per justificar el canvi de posició és que s’ha aconseguit obrir un debat ciutadà que ha permès incorporar moltes millores i que, a més, garanteix que s’hauran de buscar solucions factibles en el moment en què es plantegi la possibilitat de construir l’anomenat vial de les hortes. L’alcaldessa va assegurar que amb el Pla especial queda definitivament descartada qualsevol ombra de dubte sobre una hipotètica urbanització de les hortes. [David Brugué · 05·10·2005 · El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)