/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 04 juny de 2020 | 3a Època | Edició núm. 14.368 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Mas Masó FOTO: EL PUNTMas Masó FOTO: EL PUNT
: : Actualitat > 2004 :: Retalls de premsa | 18·11·2004

El Patronat de la Santa Creu farà 109 pisos
protegits de lloguer a Can Gibert del Pla

David Brugué |

EL PUNT > Al Mas Masó es preveu construir-n’hi 120 més. El Patronat de la Santa Creu de la Selva construirà 109 pisos de protecció oficial al barri de del Pla, en una operació que és de les de més envergadura de les que s’han engegat a la ciutat. Aquesta promoció significa la darrera fase d’un projecte que haurà suposat la creació de 203 pisos de lloguer. Al costat, els promotors del Mas Masó hauran de construir uns 120 habitatges més de protecció, la meitat de lloguer i la meitat de compra.

El patronat ja ha obtingut la llicència de l’Ajuntament de Girona per a la construcció dels 109 habitatges protegits, que es faran al carrer Montnegre i el Finestrelles, al barri de del Pla. Es tracta de la construcció d’un edifici de dues plantes subterrànies per a aparcaments, planta baixa i quatre plantes de pisos. Lluís Valls, responsable del Patronat, admet que una promoció d’aquesta envergadura no és habitual, però explica que tanca un cicle engegat al barri, ja que representa la darrera fase d’una promoció al final de la qual s’hauran construït 203 pisos protegits de lloguer per un període de deu anys. Es tracta de pisos d’entre 50 i 70 m, d’una o dues habitacions. Les previsions són començar les obres al gener i acabar-les en dos anys, seguint un projecte de l’arquitecte Arcadi Pla.

Valls explica que actualment es fan pocs pisos protegits de compra a causa de l’elevat preu del sòl, i que la tendència és la construcció d’habitatge protegit de lloguer, a menys que les administracions optin per la cessió de sòl públic amb aquesta finalitat. El Patronat de la Santa Creu de la Selva també té previst començar, l’any vinent, una promoció de 45 habitatges a Figueres.

La construcció d’habitatge protegit al sud de la ciutat no s’atura amb els 109 pisos previstos a del Pla. Durant l’any vinent es compta que es comenci la urbanització del sector del Mas Masó, situat just al costat de i que fa de frontera amb Salt. En aquest nou barri, Girona preveu la construcció de prop de 600 habitatges, dels quals uns 120 seran de protecció oficial, entre els de promoció pública i els de promoció privada. La intenció del consistori és que la meitat pugui ser de compra i la resta, de lloguer. Salt, per la seva banda, preveu l’edificació de 731 pisos a la seva part del Mas Masó, dels quals un centenar també seran protegits. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)