/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Les hortes > Opinió | 03·12·2008

El Parc de la Devesa no és el lloc idoni per a un pavelló, és l’acord de l’Assemblea de l’A.Veïns

AV Devesa-Güell |

L’Associació de Veïns Devesa-Güell va realitzar una enquesta el 2006 demanant les actuacions que es creien prioritàries, les demandes majoritàries eren una escola bressol, un arranjament de la Devesa i un local social, en cap resposta apareix la necessitat d’un pavelló.

Hi ha un acord de l’Assemblea on es vota per unanimitat que no es desitja un pavelló a la Devesa. En aquest sentit, hem aconseguit que es dugui a terme un procés de participació respecte del Pla d’usos de la Devesa, que l’Ajuntament de Girona no tenia previst realitzar.

En aquest procés, l’Ajuntament ha provat de difuminar-hi el seu propòsit de construcció del pavelló, enmig de la multitud d’actuacions que són obvies i que només cal destinar-hi una mica de pressupost per tirar-les endavant, com a qualsevol parc mitjanament cuidat (enllumenat, vigilància, etc.) i de propostes molt dispars respecte de què cal fer-hi, que han enriquit el debat.

Ara sabem per boca del regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, que l’Ajuntament de Girona ja té previst partir la Devesa en dues parts; una per Fira de Girona i serveis i una altra per als arbres. I continua amb la idea de la construcció d’un pavelló, tot i que hi ha un rebuig evident:

El Pla d’usos debat si cal més espai per a la Fira
Una comissió interna de l’Ajuntament de Girona ha començat el debat que permetrà definir les línies mestres del Pla d’usos de la Devesa. Es tracta d’una comissió bàsicament tècnica que posarà sobre la taula alguns dels principals aspectes del parc urbà. Ponç Feliu, regidor de Medi Natural i màxim responsable municipal de la gestió de la Devesa, admet que entre els debats que s’han de posar sobre la taula hi ha si cal donar més espai a la Fira de Girona i que disposi d’una zona fixa per a totes les activitats que desenvolupa durant l’any. Per a Feliu, aquesta possibilitat «circumscriuria l’activitat de la Fira a un espai i alliberaria la resta de zones que ara ocupa, a més, de poder posar unes tanques més adients que les provisionals que s’hi posen ara». Feliu sosté que, a l’hora de pensar en el Pla d’usos, s’ha volgut diferenciar una Devesa més forestal -que aniria des del Rellotge fins el passeig de la Sardana- i una part més humanitzada -que comprendria la zona que hi ha entre el passeig de la Sardana i el Palau Firal-. Aquesta segona zona és on es vol construir el polèmic pavelló de la Devesa i refer part de la zona esportiva actual, traslladant les pistes de tennis. En la zona forestal es vol potenciar els usos esportius i lúdics. El pressupost pel 2009 ja preveu 400.000 € d’inversió per unificar mobiliari o millorar l’enllumenat i les zones naturals. «L’objectiu és potenciar l’ús social de la Devesa, sense que perdi l’essència», conclou Feliu. Els grups del tripartit acabaran decidint totes les accions. [divendres, 07·11·2008]

El procés de participació portarà a l’elaboració un Pla d’usos de la Devesa, que permetrà, com a mínim, donar la línia de les inversions més bàsiques (tot i que no té cap assignació pressupostària definida), però no preveu la prohibició de noves construccions al parc.

Aquesta AV pensa que el Parc de la Devesa no és el lloc idoni per construir un pavelló, havent-hi, com hi ha, ubicacions alternatives, ja que és l’element distorsionador de la filosofia de parc (espai d’esbarjo que cada vegada serà més necessari per als gironins) i de la política que es realitzava fins ara, d’eliminar-ne construccions per aconseguir ser un espai obert i amable.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)