/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 06 febrer de 2016 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico El triangle del premi Jordi Vilamitjana No fa massa dies es va presentar oficialment a la ciutat de Girona, la creació del Premi Literari Jordi Vilamitjana, impulsat per l'Institut Santa Eugènia i eldimoni.com. No cal dir que aquest anunci m’ha plagut especialment per diversos motius. El més important, a nivell personal, pel reconeixement que suposa a la vida –massa curta– d'un…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La silueta del dimoni, un més del Col·legi Groc FOTOS: EL DIMONILa silueta del dimoni, un més del Col·legi Groc FOTOS: EL DIMONI
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2016), protagonista: 659 anys | 24·05·2009

«El Dimoni» del pont, alumne del Col·legi Groc

El Dimoni |

El CEIP Santa Eugènia ha treballat aquest curs un projecte educatiu que té com a protagonista el Pont del Dimoni sobre el riu Güell i Santa Eugènia de Ter. De fet, tota la comunitat escolar del Col·legi Groc és veïna de l’antic emplaçament del pont i de l’actual rotonda coneguda popularment com la del Pont del Dimoni.

Entre altres activitats (taller de fer ponts, titelles, llegendes), els alumnes de l’escola han ampliat el genuí dimoni creat pel pintor i amic Vicenç Huedo per a la capçalera d’El Dimoni -el periòdic imprès sobre paper el 1981- i que també recull l’edició que -des de 2003- s’edita exclusivament a internet, eldimoni.com.

Han retallat la silueta d’aquest dimoni, l’han pintat de vermell i l’han afegit una forca diabòlica de tres puntes… i l’han clavat a tots els vidres de totes les finestres de l’escola, les que donen al pati i les que ho fan al carrer de la Riera Maçana, en obres.

És un excel·lent treball que El Dimoni agraeix infinitament… doncs, d’aquest manera, la memòria del seu pont no es diluirà mai. L’any passat van ser, primer, els comerciants de Santa Eugènia de Ter que van triar com a logotip de la seva recentment constituïda associació la imatge del pont i, després, els joves dels Xirois i de l’IES Santa Eugènia els que ho reivindicaven a la batucada de la Festa Major eugenienca del setembre, i ara són els més menuts els que ho recorden vestint l’escola amb aquest personatge tant nostrat. Eugenial!

DIBUIX: VICENÇ HUEDO (1981), per a El Dimoni de Santa Eugènia de Ter

Vicenç Huedo (Socuéllamos), 1955
Des de 1974 viu a Girona i era veí de Sant Narcís/Santa Eugènia de Ter
www.huedo.com

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada