/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.393 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Les pedres a l'annex del Cementiri de Santa Eugènia de Ter FOTO: EL DIMONILes pedres a l'annex del Cementiri de Santa Eugènia de Ter FOTO: EL DIMONI
: : Històries > Llegendes eugenienques | 20·10·2010

El curs «La pedra del Dimoni» revisa els símbols amagats en les tradicions populars

Casa cultura Girona |

D’on sorgeixen les tradicions populars? Quins significats s’amaguen darrera les llegendes? Sovint les respostes es remunten a segles a les societats neolítiques i a ritus pagans vinculats al cicle agrícola.

En aquest curs, La pedra d’El, es busca el significat profund que hi ha darrera de les tradicions i celebracions populars catalanes, especialment a les comarques gironines començant per una introducció sobre el concepte de símbol i la seva funció cultural per passar després a l’estudi de la seva presència en les diverses tradicions. El curs, que començarà el 3 de març, s’impartirà els dimecres de 19.30 a 21.30h.

La cultura popular reflecteix creences i tradicions recollides del gran fons cultural que s’ha anat sedimentant al llarg del segles en el nostre país. Tradicions que a voltes tenen les seves arrels en el neolític, i que han anat incorporant al llarg dels temps un fons de saviesa i una cosmovisió rica i complexa, provinent dels diferents pobles dels quals som hereus. Conèixer el significat profund d’aquestes tradicions i dels seus símbols no només ens enriquirà culturalment, sinó que ens pot aportar una visió del món amb més sentit i una capacitat d’acció pràctica més coherent.

Curs impartit per Jordi Sidera -doctor en Filosofia i professor de Metafísica i Religions de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona- a la Casa de cultura de Girona, amb una durada de 12 sessions, els dimecres de 19.30 a 21.30h. Matrícula: 110 € (reduïda: 90 €).

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)